Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νοσοκομείο, παιδί

Τις χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες, μέσα από τις οποίες πρέπει να διέρχονται οι γονείς των παιδιών που δίνουν μάχη στο παιδοογκολογικό, αλλά και τις ελλείψεις από πλευράς κράτους, έφερε στο φως η ιστορία του μικρού Νεκτάριου, ο οποίος πέταξε χθες για τη γειτονιά των αγγέλων.

Ο πεντάχρονος μαχητής της ζωής έφυγε μετά από σκληρή μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Την ιστορία του γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευρωβουλευτής και ιδρυτής του ιδρύματος «Μικροί ήρωες» Λουκάς Φουρλάς ξεγυμνώνοντας παράλληλα το σύστημα.

«Αν κάνω αυτή την ανάρτηση είναι για να σας πω μια μικρή, πικρή αλήθεια. Από αυτές που δεν θα έπρεπε να αφήνει κανένα μας να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Οι γονείς αυτού του μικρού ηρώα είχαν αιτηθεί την αγορά μιας ειδικής καρέκλας, για να μπορούν να μετακινούν το μωρό όταν η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Η αίτηση υποβλήθηκε τον Σεπτέμβρη πέρσι!! Η έγκριση για την αγορά έφτασε στα χέρια των γονιών σήμερα.!! Ναι, σήμερα που έχασαν το παιδί τους», ανέφερε ο Λουκάς Φουρλάς.

Η ιστορία του μικρού Νεκτάριου ήρθε να μας θυμίσει ότι δίπλα από κάθε παιδί που ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά βρίσκεται μια οικογένεια που σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές ίσως χρειάζεται βοήθεια.

Κάποιες φορές δεν βρίσκει άμεσα ανταπόκριση, ενώ κάποιες άλλες κολλά στη γραφειοκρατία με αποτέλεσμα, όταν φτάσει τελικά η βοήθεια να είναι ήδη αργά. 

«Δεν μπορεί ένας γονιός του παιδοογκολογικου να μπαίνει σε χρονοβόρες διαδικασίες, εξουθενωτικές, ψυχοφθόρες και να βρίσκεται στην αναμονή. Κατανοώ τις ανάγκες και τις ελλείψεις. Κατανοώ ότι υπάρχουν διαδικασίες που χρειάζονται χρόνο..  Αλλά για όνομα του Θεού… Ας βρεθούν λύσεις. Άμεσες που θα απαλύνουν τον πόνο, θα βοηθούν και θα στηρίζουν. Φτάνει πια να έρχονται εγκρίσεις μετά που θα φεύγουν τα παιδιά. Ο γονιός χρειάζεται εκείνη τη στιγμή τη βοήθεια. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή», επισήμανε ο Λουκάς Φουρλάς.

Η κηδεία του μικρού Νεχτάριου τελέστηκε το απόγευμα από την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα, στον Λυθροδόντα.

Μόνιμη παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού

Η περίπτωση του μικρού Νεκτάριου δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή τα περιστατικά μη έγκαιρης παρέμβασης των αρμοδίων αρχών χρονίζουν και είναι επαναλαμβανόμενα.

«Οι υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν και να δώσουν λύσεις. Κατανοώ τις ελλείψεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτελούν πλέον δικαιολογίες.  Επιβάλλεται άμεσα η μόνιμη παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου που θα επιλαμβάνονται των περιπτώσεων και θα βοηθούν τους γονείς στις δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε ο Λουκάς Φουρλάς.

Προκύπτει ανάγκη για μόνιμη παρουσία κοινωνικού λειτουργού στο Μακάρειο, παραδέχθηκε στον ΑΝΤ1 η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, ανακοινώνοντας ότι εξετάζονται τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των οικογενειών των παιδιών που νοσηλεύονται στο παιδοογκολογικό.

«Ο οποίος κοινωνικός λειτουργός από τη μια θα βοηθά τις οικογένειες σε ότι αφορά στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους για τα επιδόματα, που θα κάνουν τις αιτήσεις, πώς θα κάνουν τις αιτήσεις, αυτό είναι το οποίο επεξεργαζόμαστε μια πιο μόνιμη κατάσταση στο ογκολογικό με εσωτερικές ανακατατάξεις», ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό η απόφαση έχει ληφθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα θα διευθετηθεί άμεσα.