Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

10 ήταν οι συλλήψεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου γύρω από την απόπειρα φόνου στην περιοχή της Ανθούπολης, όπου 3 αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η μαρτυρία των διωκτικών αρχών δεν έπεισε το δικαστήριο.

Τα πρόσωπα είναι υπό κράτηση, ένας Ελληνοκύπριος και 6 πρόσωπα από τη Συρία. Ενώ άλλο ένα πρόσωπο καταζητείται, το οποίο μετά από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.

Οι αρχές θεωρούν ότι έχουν μία κατεύθυνση, ωστόσο δεν εφησυχάζονται καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων συλλήψεων τις επόμενες ώρες.

Άξιο αναφοράς είναι το ότι οι αρχές γνώριζαν ότι υπήρχαν ύποπτες κινήσεις, ωστόσο φαίνεται για άλλη μία φορά να παρέμειναν θεατές και να μην έδρασαν.

Σύμφωνα με τον όρκο που διαβάστηκε ενώπιον δικαστηρίου, στις 10.00 μια μοτοσικλέτα λευκού χρώματος βρισκόταν έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμειας.  Οι ύποπτες κινήσεις, θορύβησαν και πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν τις διωκτικές αρχές.

Οι αρχές γνώριζαν ότι ο στόχος της εγκληματικής ενέργειας επισκεπτόταν τα αστυνομικά κρατητήρια και ίσως να δούμε αν κλήθηκαν περιπολικά για να κάνουν έρευνες.

Το περασμένο Σάββατο, φαίνεται ότι εντόπισαν ένα λευκό σκούτερ στο Ακάκι, όπου στην προσπάθεια να το ανακόψουν, αυτοί που επέβαιναν σε αυτό το εγκατέλειψαν.  

Τις προηγούμενες μέρες κλάπηκαν από τη Λεμεσό 6 σκούτερ λευκού χρώματος παρόμοια με αυτά που έγινε η ενέδρα εναντίον του 34χρονου.

Φαίνεται ότι κάποιοι έστησαν καρτέρι και την προηγούμενη βδομάδα στο Ακάκι ώστε να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου για τον 34χρονο. Αυτός φαίνεται να επισκεπτόταν τον Αστυνομικό Σταθμό Περιστερώνας, το γνώριζαν κάποιοι ωστόσο το περιπολικό τους «χάλασε» τα σχέδια.

Στις 10.00 το πρωί της προηγούμενης Τρίτης ήτανοι ύποπτες κινήσεις έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό αλλά ο 34χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες, κλήθηκε στις 10.30 για να πάει να δώσει κατάθεση. Παραμένει ερωτηματικό πόσοι γνώριζαν ότι ο 34χρονος θα κληθεί για να δώσει κατάθεση.