Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 στις 12:00 η λειτουργία της ηλεκτρονικής ψηφιακής πλατφόρμας υποβολής στοιχείων επιλογής στρατευσίμων της 2024 ΕΣΣΟ. 

Το Υπουργείο να καλεί τους στρατεύσιμους της 2024 ΕΣΣΟ, να υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων επιλογής του μέσω της Κυβερνητικής Πύλης https://www.gov.cy, προκειμένου να καταχωρηθεί η επιθυμία τους, για την υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής και κατανομής τους, στους Κλάδους, Όπλα και Σώματα της Εθνικής Φρουράς, την τοποθέτησή τους σε Μονάδες, καθώς και την επιλογή των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ) και των εθνοφρουρών, που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, Στρατονομία, ΟΥΚ), στις Λέσχες – ΚΑΑΥ – ΣΤΕ, στις Τεχνικές Ειδικότητες και στη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

Σε ανακοίνωση του το ΥΠΑΜ υπενθυμίζει πως στρατεύσιμοι που υποβάλλουν τη δήλωσή τους, πιστώνονται με 10 μόρια και όσοι παρευρεθούν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες για υγειονομική εξέταση, η οποία πραγματοποιείται πριν την κατάταξη, πιστώνονται με επιπλέον 10 μόρια, τα οποία θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία επιλογής τους σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Το ΥΠΑΜ υπενθυμίζει πως παράλληλα με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας βρίσκεται σε λειτουργία στο Υπουργείο Άμυνας, το Κέντρο Υποστήριξης Κατάταξης, μέσω του οποίου παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια για την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης. 

Σημειώνεται τέλος πως γονείς, κηδεμόνες και στρατεύσιμοι μπορούν να επικοινωνούν στο 1430 όλες τις ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας από τις 08:00 μέχρι τις 20:00.