Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας θα ζητήσουν αύριο οι οργανωμένοι ασθενείς, στην πρώτη τους συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Βρισκόμαστε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της πορείας και της αυτονόμησης αλλά και του Γενικού Συστήματος Υγείας. Πραγματικά εκκρεμούν πάρα πολλά ζητήματα, υπάρχουν πολλαπλά προβλήματα και πραγματικά χρειάζεται αυτή τη στιγμή η παρέμβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε τα θέματα να προχωρήσουν τάχιστα», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας .

Η ΟΣΑΚ θα θέσει ενώπιον του Προέδρου θέματα που αφορούν στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας καθώς επίσης και ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα, μεταξύ των οποίων η αυτονόμηση και ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων νοσηλευτηρίων, το νομοσχέδιο για τον συνήγορο του ασθενούς, η δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών και η ένταξη καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ.

Μάριος Κουλούμας- Πρόεδρος ΟΣΑΚ

Κατά την άποψη τη δική μας αν δεν προωθηθούν το ταχύτερο δυνατό, τότε θα τεθεί σε κίνδυνο και η ποιότητα του Γενικού Συστήματος Υγείας και η βιωσιμότητα του αλλά και η πορεία αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Οι ασθενείς θεωρούν την αυριανή συνάντηση ύψιστης σημασίας για την πορεία του ΓεΣΥ και αναμένουν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδείξει αποφασιστικότητα.

«Έτσι ώστε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ το οποίο θα διοριστεί θα πρέπει να πάρει σαφείς οδηγίες ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε τομές όσον αφορά τα δημόσια νοσηλευτήρια, έτσι ώστε επιτέλους να έχει μια αποτελεσματική αυτονόμηση και εκσυγχρονισμό», είπε ο κ. Κουλούμας .

Παραλύουν τα νοσηλευτήρια και κέντρα υγείας

Παραλύουν την Πέμπτη, 11 Μάϊου τα δημόσια νοσηλευτήρια και τα κέντρα υγείας του ΟΚΥπΥ.

Οι γιατροί, μέλη της ΠΑΣΥΚΙ κατέρχονται σε 24ωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ασφαλιστική αβεβαιότητα, που όπως υποστηρίζει η συντεχνία, ταλανίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια και τους επαγγελματίες υγείας

Δρ. Σωτήρης Κούμας – Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ

Το αίτημα μας είναι απλό. να διαφανεί γραπτώς και εξ ολοκλήρου ότι έχουμε επαγγελματική ασφάλιση. Έχει 4 χρόνια, είναι κάτι το οποίο το προνοεί και η νομοθεσία και η εργασία μας και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεχτό από εμάς.

Η απεργία των γιατρών της ΠΑΣΥΚΙ θα αρχίσει στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης και θα ολοκληρωθεί στις 7:30 το πρωί της Παρασκευής.