Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ε

Νέο περιστατικό παραμέλησης ηλικιωμένης καταγγέλλει ο γεροντολόγος Μάριος Κυριαζής.

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του αναφέρει πως ηλικιωμένη που έκανε ένα μήνα σε νοσοκομείο μπήκε χωρίς πληγές και βγήκε…με πληγές.

Ο ίδιος ανέβασε στο διαδίκτυο σκληρές εικόνες με σκοπό να δείξει της ελλείψεις του συστήματος, ενώ τόνισε πως έχει την γραπτή συγκατάθεση της οικογένειας για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Αναλυτικά τι αναφέρει στην ανάρτηση του: 

Ακόμα ένα «μεμονωμένο» περιστατικό

Ηλικιωμένη που έκανε ένα μήνα σε νοσοκομείο, μπήκε χωρίς πληγές και βγήκε έτσι. Θα μου πείτε, αυτές οι πληγές κατακλίσεων συμβαίνουν. Όμως στο νοσοκομείο φαίνεται ότι δεν τους έδωσαν σημασία, ούτε κάποια φροντίδα, και δεν τις ανάφεραν στο επίσημο έγγραφο. Ένα μήνα, μέχρι που πήρε εξιτήριο «με σημαντική βελτίωση» και πήγε σε άλλη δομή, όπου τα είδαν οι νοσηλευτές και η κόρη της για πρώτη φορά. Έχω στην κατοχή μου αρκετές φωτογραφίες, από πολλούς άλλους ασθενείς, που δεν τις έχω θολώσει. 

Κατά τα άλλα μας λένε από τον ΟΚΥΠΥ ότι:

«… στα νοσοκομεία μας εισέρχονται ηλικιωμένοι με κατακλύσεις (sic) και εμείς διαθέτουμε νοσηλευτή κατακλύσεων (sic) σε κάθε νοσηλευτήριο και όλα αυτά τα περιστατικά καταγράφονται από την πρώτη στιγμή ώστε να παρέχεται η απαραίτητη φροντίδα».

H ανάρτηση γίνεται με σκοπό να δείξει τις ελλείψεις του συστήματος και να στείλει μήνυμα στους αρμόδιους ότι αυτές οι ελλείψεις πρέπει να αντιμετωπιστούν και όχι απλά να ανέχονται με δικαιολογίες.

 (ΥΓ. Προς κάθε ενδιαφερόμενο:  Έχω την γραπτή συγκατάθεση της οικογένειας για αυτή την ανάρτηση.)