Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Κωνσταντίνος Πετρίδης

Αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Υπουργό Οικονομικών  Κωνσταντίνο Πετρίδη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη μακροχρόνια και παραγωγική συνεργασία, η οποία ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, όταν ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, ο κ. Πετρίδης ήταν πάντα πρόθυμος να ακούσει και να συζητήσει τις απόψεις/ εισηγήσεις / προτάσεις του ΕΤΕΚ και σε στενή και αγαστή συνεργασία με το Επιμελητήριο προωθήθηκαν την τελευταία δεκαετία εξαιρετικής σημασίας ζητήματα, με στόχο την οικονομική και κοινωνική ευημερία του τόπου.

Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει το ΕΤΕΚ, η υιοθέτηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για εργασίες ενεργειακής ανακαίνισης κατοικιών.

Επίσης η αποκρυστάλλωση της αναγκαιότητας για εκσυγχρονισμό της διαδικασίας αδειοδότησης και των τεχνικών προδιαγραφών ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων, κάτι που τελικά έγινε πράξη το 2019.

Ακόμα η ετοιμασία κειμένου Πολιτικής για την Νέα Πολιτική Αδειοδότησης και Ελέγχου της Ανάπτυξης, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα και τη βάση για την εφαρμογή της υφιστάμενης πολιτικής ταχείας αδειοδότησης κατοικιών και άλλων μικρών αναπτύξεων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΕΤΕΚ, η ετοιμασία Σχεδίου Κινήτρων για Αναβίωση της Εντός των Τειχών Λευκωσίας.

Παράλληλα το ΕΤΕΚ αναφέρει ότι ο ΥΠΟΙΚ ξεκίνησε την προσπάθεια όπως το μέτρο για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για πρώτη κατοικία να αφορά και τη μεσαία τάξη, μετά τη διαδικασία παράβασης που κίνησε η Κομισιόν.

Στενή ήταν η συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον κ. Πετρίδη και στα θέματα της Mεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ καθοριστικός, όπως αναφέρεται, ήταν ο ρόλος του σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, και δη στα θέματα αξιολόγησης και προαγωγών της Δημόσιας Υπηρεσίας, αλλά και στην διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

«Υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, του εκσυγχρονισμού και της ψηφιακής μετάβασης ο κ. Πετρίδης έδωσε δύσκολες μάχες, έχοντας συχνά απέναντι του την αντίσταση στην αλλαγή. Το ΕΤΕΚ ως ο τεχνικός σύμβουλος του κράτος, στάθηκε δίπλα στον Υπουργό εκεί όπου επιχειρήθηκαν προσπάθειες εκσυγχρονισμού στα θέματα της δικής του αρμοδιότητας», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή.

Το ΕΤΕΚ εύχεται στον κ. Πετρίδη υγεία και κάθε επιτυχία στα επόμενα του βήματα, επαγγελματικά και προσωπικά.