Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι οκτώ κρατούμενοι ύποπτοι για τη δολοφονία του 41χρονου τουρκοκύπριου Tansu Cidan, που εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Πέμπτης στις Κεντρικές Φυλακές.


Το Επαρχιακό δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτηση τους. Υπενθυμίζεται ότι για τους 8 εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης το απόγευμα της Παρασκευής, βάσει στοιχείων από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των φυλακών. Και τα 8 πρόσωπα είναι κατάδικοι που κρατούνται στις Κεντρικές Φυλακές.

 
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση. 
 

«Μίλησε» η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου τουρκοκύπριου κατάδικου 


Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής ο θάνατος του σύμφωνα με τους Ιατροδικαστές Α. Παπέττα και Ο. Ορθοδόξου, προήλθε από κακώσεις σώματος ενώ παραλήφθηκαν δείγματα για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης φόνου 41χρονου κατάδικου που διαπράχθηκε στις Κεντρικές Φυλακές, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη βάση δικαστικών ενταλμάτων, οκτώ προσώπων, όλοι κατάδικοι στις Κεντρικές Φυλακές, στη βάση αξιολόγησης στοιχείων. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, κρατούμενοι εντόπισαν νεκρό στο κελί του τον Τουρκοκύπριο κατάδικο Τανσού Τσιντάν, σαράντα-ενός χρόνων.

Επιτόπου κλήθηκε η ιατρική λειτουργός και έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, μέχρι την άφιξη ασθενοφόρου το οποίο μετάφερε τον κατάδικο στο Γενικό  Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Εκεί, ωστόσο, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

«Μίλησαν» τα κλειστά κυκλώματα 

Άμεσα τα κλειστά κυκλώματα της πτέρυγας όπου βρέθηκε νεκρό το θύμα, και όχι μόνο, μπήκαν στο μικροσκόπιο της διεύθυνσης των κεντρικών φυλακών και των ανακριτών της αστυνομίας οι οποίοι ανέλαβαν δράση.

Από όσα κατέγραψαν οι κάμερες δόθηκαν αρκετές απαντήσεις και πλέον οι διωκτικές αρχές έχουν κατεύθυνση για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο άγριο έγκλημα.

Από την πρώτη στιγμή, η Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Φυλακών, εξετάζουν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της πτέρυγας, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του, τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του και οποιαδήποτε στοιχεία που δυνατό να βοηθήσουν στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Ειδικότερα αξιολογούνται διάφορα στοιχεία από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε σχέση με πρόσωπα Τουρκικής καταγωγής και ενός Σύριου οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από τον Αξιωματικό Υπεύθυνο της Πτέρυγας του, τα στοιχεία των οποίων έχουν δοθεί στην Αστυνομία για την διεξαγωγή των αναγκαίων ανακρίσεων.

Όλα τα πρόσωπα που εξετάζουν οι ανακριτές είναι συγκρατούμενοι του θύματος στην ίδια πτέρυγα, ενώ εκτίουν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Κατά τη διεύθυνση των φυλακών, αξιολογούνται οι κινήσεις του Τουρκοκύπριου, καθώς και τα πρόσωπα με τα οποία είχε επαφή.

Μετά από οδηγίες της Διεύθυνσης, διερευνώνται όλα τα στοιχεία και περιστατικά που δυνατό να σχετίζονται με την πρόκληση του θανάτου του και αν τηρήθηκαν από τα μέλη του προσωπικού που ήταν σε υπηρεσία οι γραπτές οδηγίες κατά τους ελέγχους των κρατουμένων. Από τις έρευνες αξιολογούνται οι οποιεσδήποτε ευθύνες μελών του προσωπικού και άμεσα αναμένεται να υποβληθούν διαβήματα για διαθεσιμότητα για όσους προκύπτουν ευθύνες.