Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι έρευνες στο ιατρικό κέντρο της Λάρνακας, το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στο Yπουργείο Yγείας, χορηγούσε δήθεν θεραπεία σε ασθενείς που πάσχουν από παρατεταμένες επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Τις προηγούμενες ημέρες οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνες, από τις οποίες προέκυψε πως το συγκεκριμένο Ιατρικό Κέντρο φέρεται να χορηγούσε παράνομα και θεραπείες με ανθρώπινα κύτταρα.

Τα ανθρώπινα κύτταρα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, φαίνεται πως μεταφέρονταν παράνομα στην Κύπρο από χώρες του εξωτερικού, και παρόλο που η εισαγωγή για σκοπούς θεραπείας απαγορεύεται, το Ιατρικό Κέντρο φέρεται να υποστηρίζει πως αυτά χρησιμοποιούνταν για σκοπούς έρευνας.

Σε παρέμβαση της στα Νέα του ΑΝΤ1, η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων, Καρολίνα Στυλιανού, μίλησε για την πορεία των ερευνών όσον αφορά την υπόθεση. 

«Οι λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν το Κέντρο και πραγματοποιήθηκε έλεγχος. Άμεσα επιδόθηκε επιστολή στο Κέντρο ούτως ώστε να σταματήσει οποιεσδήποτε ενέργειες για τη χρήση βλαστοκυττάρων και τις μεταγγίσεις σε ασθενείς», δήλωσε η κ. Στυλιανού.

Ψάχνουν πόσα άτομα έλαβαν παράνομα θεραπείες

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν συλλέξει όλα τα δεδομένα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπως επίσης και τους καταλόγους με το πελατολόγιο.

Όπως εξήγησε η κ. Στυλιανού, το συγκεκριμένο κέντρο διαφήμιζε στην ιστοσελίδα του θεραπείες για Long covid και χρήση βλαστοκυττάρων για αποθεραπεία διάφορων νοσημάτων.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές καλούνται να εντοπίσουν πόσα άτομα έχουν λάβει παράνομα θεραπείες με ανθρώπινα κύτταρα, αλλά και πόσοι γιατροί εμπλέκονται. 

«Υπάρχει γιατρός σε αυτό το Κέντρο. Μπορεί να προκύψουν διαγραφές γιατρών αλλά είναι κάτι που εναπόκειται στο Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο νοουμένου πως έχει δικά του όργανα και διαδικασίες», επισήμανε η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων.  

Πακέτα προσφορών

Μάλιστα, το εν λόγω ιατρικό κέντρο, σύμφωνα με την κ. Στυλιανού πρόσφερε κάποια πακέτα που περιείχαν τη χρήση εναλλακτικών θεραπειών όπως τα εμβρυικά βλαστικά κύττταρα, το υπερβαρικό οξυγόνο και οι βιταμίνες.

Εν αναμονή τελεί η Αστυνομία των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων για τα όσα εντοπίστηκαν εντός του ιατρικού κέντρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει θέμα διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων.