Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δειγματοληψία

Σε πιο βαθιά νερά εισήλθαν οι έρευνες για Ιατρικό Κέντρο, το οποίο σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν τις προηγούμενες μέρες στο Yπουργείο Yγείας, χορηγούσε δήθεν θεραπεία σε ασθενείς που πάσχουν από παρατεταμένες επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνες, από τις οποίες προέκυψε πως το συγκεκριμένο Ιατρικό Κέντρο φέρεται να χορηγούσε παράνομα και θεραπείες με ανθρώπινα κύτταρα. 

Αμέσως ανέλαβαν δράση, με τη διενέργεια εφόδου στο Ιατρικό Κέντρο, υπό τη συνοδεία και μελών της αστυνομικής δύναμης. 

Τα ανθρώπινα κύτταρα, όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, φαίνεται πως μεταφέρονταν παράνομα στην Κύπρο από χώρες του εξωτερικού, και παρόλο που η εισαγωγή για σκοπούς θεραπείας απαγορεύεται, το Ιατρικό Κέντρο φέρεται να υποστηρίζει πως αυτά χρησιμοποιούνταν για σκοπούς έρευνας. 

Όπως δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου

Δηλαδή, λειτουργούσε αυτό το τμήμα κατά παράβαση του νόμου 187, περί προτύπων ασφάλειας και ιστών και κυττάρων. Απεστάλη επιστολή από τον Υπουργό στον Αρχηγό Αστυνομίας και χθες διενεργήθηκε έφοδος από λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας με τη συνοδεία της αστυνομίας

Την ώρα που άρχιζε νέος κύκλος καταθέσεων, έμπαινε λουκέτο στο συγκεκριμένο τμήμα της κλινικής, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας. 

Παράλληλα, τα δείγματα που έχουν παραληφθεί από το Ιατρικό Κέντρο βρίσκονται στα εργαστήρια του Υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, μετέβησαν σήμερα στον αστυνομικό σταθμό για να δώσουν κατάθεση. Φαίνεται ενδεχομένως να υπάρχουν περαιτέρω αδικήματα καθώς αυτά τα σκευάσματα δεν έχουν την απαραίτητα άδεια 

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν συλλέξει όλα τα δεδομένα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπως επίσης και τους καταλόγους με το πελατολόγιο. 

Τώρα καλούνται να εντοπίσουν πόσα άτομα έχουν λάβει παράνομα θεραπείες με ανθρώπινα κύτταρα, αλλά και πόσοι γιατροί εμπλέκονται. 

Ανάμεσα στα ερωτήματα που διερευνούν οι αρμόδιοι είναι και οι τυχόν διασυνδέσεις του ιατρικού κέντρου με αντίστοιχα κέντρα ή με γιατρούς στο εξωτερικό. 

Η αστυνομία αναμένει τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων, για τα όσα εντοπίστηκαν εντός του ιατρικού κέντρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτει θέμα διάπραξης πιθανών ποινικών αδικημάτων, οπότε θα ανοίξουν σχετικό φάκελο και οι διωκτικές αρχές, και θα κρίνουν εάν θα προχωρήσουν και σε συλλήψεις.