Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Autism_puzzle_in_the_head

«Έλα στο Θεραπευτικό ταξίδι των τεχνών» είναι το σύνθημα του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και πρόληψη του κοινού σχετικά με τη θεραπευτική δύναμη των τεχνών στο χώρο της  ψυχικής υγείας και συναισθηματικής ευεξίας του ατόμου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο Λατσιών μεταξύ των ωρών: 10- 14.00

Είσοδος ελεύθερη για παιδιά και ενήλικες

Επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα ξεναγήσουν όσους παρευρεθούν στον κόσμο των υπηρεσιών τους προσφέροντας ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκθέσεις και βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά οι σκοποί του φεστιβάλ είναι: 

1. Γνωριμία κοινού με τις εναλλακτικές θεραπείες τεχνών Χοροθεραπεία, Μουσικοθεραπεία, Δραματοθεραπεία και Εικαστική Θεραπεία

2. Η δια βίου μάθηση, η συνεργασία με ακαδημαϊκούς, φοιτητές, και επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τομέα της ψυχικής υγείας και τέχνης, ενώ προσπαθούμε να δημιουργούμε τις συνθήκες ενημέρωσης, συνεργασίας και σύμπραξης μεταξύ των πεδίων (εργοθεραπείας/ψυχολογίας)

Συνδιοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος Εθελοντών Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Παιδιών και Εφήβων, «Ζήσε-Αγάπα-Χαμογέλα", το Σωματείο Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων και ο Δήμος Λατσιών.

Πληροφορίες και πρόγραμμα εκδήλωσης στις πλατφόρμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φεστιβαλ για ψυχική υγεία