Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε συναγερμό τέθηκαν σήμερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πυρκαγιές που ξέσπασαν στις επαρχίες Πάφου και Λευκωσίας.  Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι δύο πυρκαγιές, ενώ στα σημεία παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα για την πλήρη κατάσβεση τους. 

Όσον αφορά την πυρκαγιά μεταξύ των Κοινοτήτων Αγία Μαρινούδα και Κολώνη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, κατέκαυσε έκταση 3 εκταρίων περίπου με ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αποκάλαμμα και μεγάλο αριθμό από λάστιχα άρδευσης. Επηρεάστηκε μεγάλος αριθμός από δέντρα (καρυδιές). Στο μέρος εξακολουθούν να εργάζονται τρία πυροσβεστικά οχήματα για πλήρη κατάσβεση.

Νωρίτερα ξέσπασε πυρκαγιά στην Κοινότητα Ανάγυια. Η πυρκαγιά έκτασης οκτώ δεκαρίων, κατέκαυσε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αποκάλαμμα, ακακίες και μεγάλο αριθμό από λάστιχα άρδευσης πλησίον και εντός κοίτης ποταμού.

Στο μέρος εξακολουθούν να εργάζονται  πυροσβεστικά οχήματα για πλήρη κατάσβεση.  Στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, δύο μικρά οχήματα της Υπηρεσίας Θήρας, ένα μικρό όχημα από την εθελοντική ομάδα Support-CY και ένας ιδιωτικός γεωργικός ελκυστήρας.