Τηλεόραση Ραδιόφωνο
98θ

Πολλά είναι τα ερωτήματα και τα σενάρια που συνοδεύουν τις τελευταίες ώρες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημημειώθηκε η πτώση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για τα αίτια της συντριβής, όμως λίγες ώρες αφότου βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου ελικόπτερου έγινε γνωστό από τον ιρανικό στρατό ότι ξεκινούν ενδελεχείς έρευνες.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγερί, διέταξε νωρίτερα τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου.

Ο Μπαγερί διέταξε «μια επιτροπή υψηλόβαθμων αξιωματικών» να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού αεροσκάφους, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε, χθες, Κυριακή, εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πλαγιά ενός βουνού όπου κατέπεσε, για άγνωστο ακόμη λόγο. Το ελικόπτερο πετούσε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.