Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έχουν συμπληρωθεί είκοσι-επτά ημέρες από την απόπειρα δολοφονίας, μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστη λεωφόρο στην Ανθούπολη, με στόχο τριαντα-τετράχρονο, και τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις έρευνες ώστε σύντομα, όπως έλεγε αρμόδια πηγή στον ΑΝΤ1, η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Για την υπόθεση τελούν υπο κράτηση δέκα πρόσωπα και συγκεκριμένα ένας Ελληνοκύπριος, ένας Ρουμάνος, ένας Παλαιστίνιος και επτά πρόσωπα από την Συρία.

Δύο εκ των δέκα συλληφθέντων είναι πρόσωπα τα οποία κρατούντο στις κεντρικές φυλακές εκτίοντας ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα.

Την ερχόμενη Πέμπτη και τα δέκα πρόσωπα θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες δύο διαδικασίες ανανέωσης των διαταγμάτων κράτησης των δέκα υπόπτων, έσπασαν ρεκόρ, αφού η μία κράτησε σχεδόν 14 ώρες ενώ κάτι πιο λίγο η δεύτερη.

Νέο υλικό από κάμερες

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να εξασφάλισαν και νέο υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, όπου καταγράφονται ύποπτες κινήσεις τόσο κοντά στο σπίτι του θύματος, όσο και στις διαδρομές που ακολουθούσε, καθώς και από σπίτια προσώπων με τα οποία συνδέεται ο τριαντα-τετράχρονος.

Μέσα από το νέο υλικό, προκύπτει ξεκάθαρα πως οι φερόμενοι ως δράστες για μέρες παρακολουθούσαν το θύμα, πριν από την πρώτη προσπάθεια για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου εναντίον του, κάτι που έγινε τέσσερις μέρες αργότερα, αυτή τη φορά στην Ανθούπολη, μόλις το θύμα αναχώρησε από αστυνομικό σταθμό.

Ενώπιον των ανακριτών βρίσκονται, εξάλλου, και αρκετά τεκμήρια με τις επιστημονικές απαντήσεις να αναμένονται τις επόμενες ώρες, ενώ δεν αποκλείεται, όπως έλεγε στον ΑΝΤ1 η ίδια αρμόδια πηγή, οι απαντήσεις να φέρουν και εξελίξεις στην υπόθεση.

Ανάμεσα στα τεκμήρια περιλαμβάνονται:

  • 14 κινητά τηλέφωνα
  • 2 μοτοσυκλέτες
  • Μια γεμιστήρα που εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας στα Περβόλια Λάρνακας μετά από πληροφορία
  • Ρούχα
  • 4 κράνη
  • Σφαίρες
  • Και χρηματικό ποσό

Την ίδια ώρα στο ακουστικό βρίσκονται  οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας για να ενημερωθούν από τους γιατρούς κατά πόσο μπορούν  να λάβουν κατάθεση από τον στόχο της απόπειρας.

Την περασμένη Πέμπτη ο 34χρονος ξύπνησε από το κώμα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει ακόμα την λήψη κατάθεσης.