Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στρατης ματθαιου

Στην ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, για πενταετή θητεία, παραμένει ο Στράτης Ματθαίου. Μιλώντας στο 61ο Συνέδριο της οργάνωσης, προέβη σε απολογισμό της τελευταίας τετραετίας, κάνοντας αναφορά σε επιτεύγματα προς όφελος των δημοσίων υπαλλήλων. Αίσθηση πάντως, προκάλεσαν και οι καταγγελίες  κατά άλλων  οργανώσεων να "κλέψουν" μέλη από την ΠΑΣΥΔΥ. 

Χωρίς ανθυποψήφιο, ο Στράτης Ματθαίου επανεξελέγη  στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, για πενταετή θητεία.


Μιλώντας στο 61ο ενδιάμεσο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της οργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, ο κύριος Ματθαίου προέβη σε απολογισμό της τελευταίας τετραετίας, κάνοντας αναφορά σε επιτεύγματα προς όφελος των δημοσίων υπαλλήλων.


Εκτός από την ΑΤΑ, αναφέρθηκε επίσης στη σταδιακή και πλήρη αποκατάσταση των επιδομάτων, στην εν εξελίξει υλοποίηση ωφελημάτων, όπως η αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης και το επίδομα βάρδιας. Όπως και στη συμφωνία για αναβάθμιση των κλιμάκων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, καθώς και στη συμφωνία για τους χαμηλόμισθους στην κλίμακα 2-5-7 και την αποπαγοποίηση θέσεων.
 

Αναντίλεκτα, κορυφαία επιτυχία ήταν η επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος, η ΠΑΣΥΔΥ ηγήθηκε της προσπάθειας. 9.38- 9.46 Πετύχαμε τη ρύθμιση ενός χρονίζοντος ζητήματος που κρατούσε σε αβεβαιότητα, εδώ και μια δεκαετία χιλιάδες συναδέλφους.

Έκανε λόγο για παρατράγουδα στο νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και είπε ότι η ΠΑΣΥΔΥ κατέθεσε εισηγήσεις, για την βελτίωση του συστήματος. Αίσθηση προκάλεσαν και οι καταγγελίες για προσπάθειες άλλων οργανώσεων  να κλέψουν μέλη της ΠΑΣΥΔΥ. 


Όπως ανέφερε ο Στρατής Ματθαίου:  «Χρησιμοποιούν θεμιτές και αθέμιτες μεθόδους, κάνουν το κάθε τι, για να καταφέρουν να εγγράψουν νέα μέλη. Μπορώ να πω ότι έχουν φθάσει στο σημείο να προσφέρουν και αμοιβές σε όσους εγγράψουν ένα αριθμό μελών.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στο νοικοκύρεμα των οικονομικών της οργάνωσης και στην εξάλειψη των ελλειμάτων και στη μηχανογράφηση των συστημάτων με την πρόσληψη επαγγελματία λογιστή.