Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Φέρι μποτ προσέκρουσε σε προβλήτα λιμανιού στη Νάπολη της νότιας Ιταλίας με αποτέλεσμα τριάντα επιβάτες να τραυματιστούν ελαφρά, πλην μίας γυναίκας που η κατάστασή της θεωρείται σοβαρή αλλά όχι κρίσιμη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του σκάφους. Εκτιμάται ότι προκλήθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ενώ ερευνάται και το ενδεχόμενο ανθρωπίνου λάθους.

Σημειώνεται ότι το φέρι μποτ ερχόταν από το νησί Κάπρι και επέβαιναν σε αυτό εκατοντάδες άτομα. Λόγω της άφιξης στο λιμάνι αρκετοί ήταν ήδη όρθιοι κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν από άνδρες και γυναίκες του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας, ενώ στο λιμάνι της Νάπολης έσπευσαν επίσης μέλη της αστυνομίας.

Το υπουργείο Μεταφορών έκανε γνωστό ότι είναι σε συνεχή επαφή με το λιμεναρχείο της Νάπολης και ότι ενημερώνεται για την εξέλιξη της υπόθεσης, με στόχο την εξακρίβωση των αιτιών της πρόσκρουσης.

«Παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις του ατυχήματος που σημειώθηκε στο λιμάνι της Νάπολης, κατά τη φάση πρόσδεσης του πλοίου «Isola di Procida» στην προβλήτα Beverello. Εκφράζω την αλληλεγγύη και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Tullio Ferrante.