Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού που αναμένεται να μας συντροφεύσει αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να την επηρεάσει από αύριο το πρωί μέχρι και την Τρίτη το βράδυ.

Πιο αναλυτικά απόψε, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά.

Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο.