Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηλιος καιρος

Κυρίως αίθριος ο καιρός σήμερα ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρηθούν ψηλές νεφώσεις και με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 34 βαθμούς. Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού Πέμπτη και Παρασκευή ενώ το Σάββατο μετά το μεσημέρι αναμένεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα. Η σχετικά θερμή και ξηρή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από την Πέμπτη, ενώ μέχρι και την Παρασκευή, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να στραφούν ωστόσο σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα προσήνεμα παροδικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που την Παρασκευή στα δυτικά παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.

Το Σάββατο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στο εσωτερικό και τα ανατολικά.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί έτσι, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.