Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιωργος σαββιδης γενικος εισαγγελεας

Διαφωνεί η Νομική Υπηρεσία στην απονομή προεδρικής χάρης στον 82χρονο, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να θέλει να δει αυτόν τον άνθρωπο να αφήνεται ελεύθερος.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε ότι, «η αρχική αντίδραση της Γενικής Εισαγγελίας δεν είναι σύμφωνη με τη γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαφωνεί με αυτή την προσέγγιση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία βλέπει το ζήτημα με αμιγώς νομικά κριτήρια. Ενώ η παρέμβαση του Προέδρου είχε διαφορετικό κίνητρο, προέκυψε για ανθρωπιστικούς λόγους».

Όπως έγινε γνωστό, η οδηγία του Προέδρου Χριστοδουλίδη για την απονομή προεδρικής χάρης έχει ήδη σταλεί προς τον Γενικό Εισαγγελέα καθώς πρέπει να τον βρει και εκείνον σύμφωνο, κάτι που ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι επί του θέματος θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 82χρονος που πυροβόλησε 67χρονο διαρρήκτη όταν μπήκε στην αυλή του για να κλέψει καλώδια. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο, δεν ήταν σκοπός του να πυροβολήσει τον διαρρήκτη, αλλά το έκανε για να τον τρομάξει και να φύγει. Ο 67χρονος είχε τότε τραυματιστεί και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε στον 82χρονο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων στην κατηγορία των πράξεων που σκοπεύουν πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και ποινή ενός χρόνου στο αδίκημα της μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου και όπως αυτό κατασχεθεί, με τις ποινές να συντρέχουν.