Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στο νοσοκομείο Λεμεσού οδηγήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής ο 82χρονος παππούς ο οποίος καταδικάστηκε προχθές από το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 2.5 χρόνια φυλάκισης εν αναμονή της προεδρικής χάριτος για απελευθέρωσή του.

Ο 82χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με το περιπολικό, αφού αισθάνθηκε πόνους στο στήθος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γιος του 82χρονου ανέφερε ότι χθες μίλησε με τον πατέρα του ο οποίος ένιωσε καλύτερα όταν έμαθε για την προεδρική χάρη. Σήμερα, ανέφερε, κάποιοι του μετέφεραν ότι υπάρχει κάποια δυσκολία στην διεκπαιρέωση της υπόθεσής του με αποτέλεσμα ο ίδιος να νιώσει αδιαθεσία και να μεταφερθεί στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Ο γιος του 82χρονου ανέφερε ότι η οικογένειά του ανησυχεί για την υγεία του και τον χαρακτήρισε ως υπόδειγμα ανθρώπου.

Ως γνωστό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρενέβη για απονομή προεδρικής χάριτοςς μέσω της Νομικής Υπηρεσίας. Όπως έγινε χθες γνωστό, η οδηγία του Προέδρου Χριστοδουλίδη για την απονομή προεδρικής χάριτος έχει ήδη σταλεί προς τον Γενικό Εισαγγελέα, και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 82χρονος που πυροβόλησε 67χρονο διαρρήκτη όταν μπήκε στην αυλή του για να κλέψει καλώδια. Όπως ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο, δεν ήταν σκοπός του να πυροβολήσει τον διαρρήκτη, αλλά το έκανε για να τον τρομάξει και να φύγει. Ο 67χρονος είχε τότε τραυματιστεί και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε στον 82χρονο κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης δυόμισι χρόνων στην κατηγορία των πράξεων που σκοπεύουν πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και ποινή ενός χρόνου στο αδίκημα της μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου και όπως αυτό κατασχεθεί, με τις ποινές να συντρέχουν.