Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκκλησία κατεχόμενα

Την πρόθεση για δημιουργία οικισμού για 30.000 άτομα δίπλα από το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, καταδικάζει ο Δήμος Κυθρέας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «νέα απαράδεκτη πρόκληση από το κατοχικό καθεστώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με την Τουρκία να απειλεί για δημιουργία νέας πόλης σε περιοχή μεταξύ Κυθρέας και Τύμπου. Αναφέρεται συγκεκριμένα σε τ/κ εφημερίδες ότι σε κάποιες διαφημιστικές πινακίδες (billboards) στην Τουρκία ανακοινώνεται ότι θα δημιουργηθεί μια νέα πόλη στα κατεχόμενα και πως οι πόλεις θ’ αυξηθούν από 6 σε 7, όπως ανέφερε και ο "βουλευτής" του ΡΤΚ, Σαμί Όζουσλου».

Προστίθεται ότι «σύμφωνα με το ΓΤΠ,  ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε χθεσινή ομιλία του κ. Όζοσλου στη "βουλή", στην οποία ανέφερε ότι οι πινακίδες αυτές διαφημίζουν το κτίσιμο ενός οικισμού για 30.000 άτομα δίπλα στο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου (στρατιωτική περιοχή), εντός των συνόρων του "δήμου" Κυθρέας, όπου δεν μπορεί να παρέμβει η "πολεοδομία"».

Ο Δήμος Κυθρέας «καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αυτή πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος και προτίθεται να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να αναχαιτιστεί η δημιουργία ενός ακόμη τετελεσμένου στην κατεχόμενη περιοχή μας, που εξυπακούει και τον περαιτέρω σφετερισμό περιουσιών ε/κ ιδιοκτησίας», σημειώνεται.