Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κατεχομενα

Την αναμενόμενη για πολλούς κατάληξη είχε η εκδίκαση της υπόθεσης του Τ/κ δικηγόρου ο οποίος αντιμετώπιζε 20 κατηγορίες σε σχέση με παράνομες αγοραπωλησίες ε/κ περιουσιών στην κατεχόμενη Κλεπίνη.

Το πρωί και πριν την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να προχωρήσει στην αναστολή της ποινικής δίωξης του Ακάν Κιουρσάτ, αφού ο Bρετανός βασικός μάρτυρας κατηγορίας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Με διθυραμβικά σχόλια υποδέχθηκε την απόφαση ο εκ των δικηγόρων του Κιουρσάτ και πρόεδρος του λεγόμενου τουρκοκυπριακού δικηγορικού συλλόγου Χασάν Εσενταγλί, ο οποίος μάλιστα προκλητικά έκανε λόγο για δίκαιη απόφαση. 

«Με διώξεις Τ/κ, και μάλιστα Τ/κ πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν μπορείς να λύσεις το θέμα των δικαιωμάτων της ε/κ κοινότητας ή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό είναι λάθος, είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν συνδέεται με τις πραγματικότητες του Κυπριακού, δεν προσφέρει στη λύση του Κυπριακού, δεν θα βοηθήσει», ανέφερε ο δικηγόρος του Κιουρσάτ. 

Ισχυρίστηκε ότι οι Ε/κ θα πρέπει να απευθύνονται στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας για διεκδίκηση των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.  

Πρόκειται για απόφαση της Δικαιοσύνης, σχολίασε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Το ευρύτερο ζήτημα του σφετερισμού υφίσταται παραμένει και παρακολουθείται αλλά ο άνθρωπος αυτός αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του δεν υπάρχει μαρτυρία εναντίον του», ανέφερε ο Γιάννης Αντωνίου.

Ο Τ/κ δικηγόρος ο οποίος συνελήφθηκε παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Ρώμη βάση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εκδόθηκε στην Κύπρο αρχές Φεβρουαρίου και αφού παρουσιάστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την έναρξη της δίκης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Γκάφα ολκής της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτηρίζει την σημερινή εξέλιξη το ΕΛΑΜ, ενω για επικίνδυνη εθνικά απόφαση κάνουν λόγο οι Οικολόγοι.