Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στις αντιδράσεις που υπήρξαν στα κατεχόμενα μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» που ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε το πρώτο βήμα για παραχώρηση υπηκοότητας σε παιδιά μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων με πολίτες της Τουρκίας ή άλλων χωρών και ενέκρινε την παραχώρηση 14 υπηκοοτήτων, αναφέρεται σήμερα ο τ/κ Τύπος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η "Ντιαλόγκ" γράφει ότι από τους πρώτους αντέδρασε ο Πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του πως «αν αυτή η είδηση αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, είναι πράγματι απίστευτο! Η Κυβέρνηση του κ. Χριστοδουλίδη να σταματήσει να μας κοροϊδεύει. Αυτά τα ‘κριτήρια’ είναι εντελώς αντίθετα με τα ανθρώπινα δικαιώματα! Τόσο η ΕΕ όσο και τα ΗΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να μένουν περισσότερο σιωπηλοί στο θέμα αυτής της καταφανούς παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η "Αβρούπα" δημοσιεύει δήλωση του «κινήματος επίλυσης του προβλήματος μεικτών γάμων», που αναφέρει ότι η εν λόγω απόφαση «είναι πολύ σημαντικό βήμα προς την ορθή κατεύθυνση, όμως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο». Προστίθεται ότι τυγχάνει επεξεργασίας το σύστημα έγκρισης υπηκοοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε παιδιά που έχουν πρόβλημα σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που καθορίστηκαν και με βάση τα οποία δόθηκε υπηκοότητα σε 14 άτομα.