Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τοπικη αυτοδιοικηση

Νέος κύκλος συζητήσεων στην επιτροπή Εσωτερικών της βουλής, για την περιβόητη πλέον, μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τρείς μόλις μήνες πριν από τις εκλογές και  στην βουλή  εξακολουθούν  να καταφθάνουν νομοσχέδια που να αφορούν την λειτουργία της μεταρρύθμισης. 

Σύσσωμη η επιτροπή εσωτερικών, εκφράζει την δυσφορία της, αλλά και προειδοποιεί πως κάποια νομοσχέδια ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» και για άλλες αλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν κατατεθεί τρία νομοσχέδια σε σχέση με τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, όπως η απαγόρευση των πολλαπλών υποψηφιοτήτων, η ρύθμιση  σε σχέση με την εκπροσώπηση του διαμερίσματος Αγίας Νάπας στον νέο Μόνιμο Δήμο, και το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας σε όσους θα συμπληρώσουν του 21 ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα των εκλογών.  Σημειώνεται  μάλιστα πως  εκκρεμεί η κατάθεση ακόμη δύο νομοσχεδίων.   

«Δυστυχώς με απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τη Βουλή και τα κόμματα αλλά κυρίως προς τους πολίτες, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές έχουν κατατεθεί τροποποιητικά νομοσχέδια τα οποία περιλαμβάνουν και ζητήματα που άπτονται της φιλοσοφίας των νόμων που ψήφισε η Βουλή», δήλωσε ο Άριστος Δαμιανού, βουλευτής του ΑΚΕΛ. 

«Παρατηρείται από την πλευρά της Κυβέρνησης μια συνέπεια στο να καταθέτει καθυστερημένα τα νομοσχέδια και δεύτερον και πιο σημαντικό να μην κατατίθενται ξεκάθαρες αιτιολογικές απόψεις έτσι ώστε να μπορεί η Βουλή ως νομοθετικό Σώμα να τοποθετηθεί. Η Βουλή δεν είναι μπαλάκι της εκτελεστικής εξουσίας», ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας. 

«Τρία χρόνια μετά αυτό που παρατηρείται είναι ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στα θέματα συνεργασίας και άτομα τα οποία βρίσκονται στην ΤΑ και προωθούν το προσωπικό τους συμφέρον», υπογράμμισε η ανεξάρτητη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου. 

Πρόθεση της Επιτροπής Εσωτερικών είναι όπως εντός Μαρτίου ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες στη βουλή, με δεδομένο ότι στις 2 Απριλίου κλείνει ο εκλογικός κατάλογος και στις 24 Απριλίου τίθενται επίσημα οι υποψηφιότητες.