Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ήταν μια σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο να λειτουργήσει ως εκτόνωση σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη σύσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επανέλαβε στους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα έχει την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί για επιμέρους ζητήματα που υπάρχουν, παρ’ όλα αυτά ο ρόλος της Κυβέρνησης, ανέφερε, είναι υποστηρικτικός και αυτή ήταν η διαβεβαίωση που έδωσε ο ΠτΔ προς τα κόμματα.

Τα κόμματα κινήθηκαν όλα στο ίδιο μήκος κύματος, ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα αλλά αυτό το νομοσχέδιο είναι καλύτερο από την κατάσταση που επικρατούσε πριν την υλοποίηση του. Παράλληλα δεσμεύτηκαν ότι θα εργαστούν για να βοηθήσουν στην υλοποίησή του.

Σημειώνεται πως, η εκπροσώπηση του ΔΗΣΥ δεν έγινε από την πρόεδρο του Αννίτα Δημητρίου, αλλά από τον βουλευτή Λεμεσού και μέλος της επιτροπής Εσωτερικών Νίκος Σύκας. Η πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε βεβαρημένο πρόγραμμα, ωστόσο ίσως να έχει να κάνει και με το γεγονός ότι και η ίδια είχε συγκαλέσει ανάλογη σύσκεψη, εδώ και δύο εβδομάδες, για την Πέμπτη, στην παρουσία του υπουργού Εσωτερικών.