Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Στην Εισαγγελία Εφετών παραπέμπουν οι βουλευτές της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την κατάθεση του επικεφαλής της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καπαπόρτο, η οποία αφορά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Κρίνοντας ότι στην κατάθεσή του ο επικεφαλής της Hellenic Train δεν είπε την αλήθεια αναφορικά με τις ευθύνες της εταιρείας του, οι βουλευτές αποφάσισαν ομόφωνα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη, την παραπομπή της κατάθεσης στην Εισαγγελία, η οποία ήδη ερευνά την υπόθεση, για την τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας.

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για το αν υπάρχουν άλλοι καταγεγραμμένοι μηχανοδηγοί με εγκεφαλικά ή καρδιακά προβλήματα στην εταιρεία, ο ίδιος απάντησε ότι δεν γνωρίζει. «Είναι κάτι το οποίο μάθαμε κι εμείς μόλις προ εβδομάδας σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό», υποστήριξε ο ίδιος, διατυπώνοντας το επιχείρημα ότι «η ιατρική αξιολόγηση γίνεται από πιστοποιημένους γιατρούς και δεν είναι υποκειμενική αξιολόγηση της Hellenic Train».

«Οι πιστοποιημένοι γιατροί αξιολογούν αν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει υποστεί ένας εργαζόμενος τον καθιστά ικανό ή μη ικανό να εξακολουθήσει, μετά από κάποιο διάστημα νοσηλείας, να ασκεί τα καθήκοντά του», ανέφερε ο ίδιος, ενώ φέρεται να απέδωσε το δυστύχημα αποκλειστικά στον σταθμάρχη και όχι και σε λάθη μηχανοδηγών.

Πηγή: ΚΥΠΕ