Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έχουν παραληφθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριο Χαρτσιώτη τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας και της εγκληματικότητας. Όπως είπε ο κ. Χαρτσιώτης, εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα τα μέτρα σχετικά με τη βία στα γήπεδα.

Εισερχόμενος το πρωί στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη, και ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν έφτασαν κοντά του τα μέτρα που επεξεργάζεται η Αστυνομία σχετικά με τη βία στα γήπεδα, ο Υπουργός είπε ότι τα μέτρα έχουν παραληφθεί σήμερα. «Γίνεται ένας τελικός έλεγχος και αναμένεται ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός της ημέρας», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζουν τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός είπε ότι οι προβληματισμοί έχουν εκφραστεί επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες. «Να αναμένουμε να δούμε τα μέτρα και θα τα συζητήσουμε όλα στην συνέχεια», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν έχει ζητήσει ενημέρωση για τον ξυλοδαρμό των δύο Ελδυκάριων , ο κ. Χαρτσιώτης ανέφερε ότι ζήτησε και αναμένει από στιγμή σε στιγμή, ίσως και στη σύσκεψη που θα ακολουθούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία.

Όπως μετέδωσε χθες βράδυ ο ΑΝΤ1, τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, αύξηση των περιπολιών και της αστυνόμευσης σε πολυσύχναστες οδούς, με έμφαση σε περιοχές όπου καταγράφεται αύξηση της εγκληματικότητας.  Εντατικοποίηση αιφνίδιων ελέγχων σε επιχειρήσεις και οχήματα ατόμων, γνωστών στην αστυνομία για ανάμειξη σε εγκληματικές υποθέσεις αλλά και σε πρόσωπα που συνδέονται μαζί τους. Και ενίσχυση των παρακολουθήσεων.

Μείζονος σημασίας, σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, είναι η αναδιοργάνωση της δύναμης με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητάς της. Μεταξύ άλλων και η ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών και με εξειδικευμένα άτομα αλλά και με μέσα.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται και μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα.