Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γατα

Σε μια τρομακτική καταγγελία για κακοποίηση γάτας σε δημοτικό σχολείο της Κύπρου έκανε μητέρα. Η καταγγελία κοινοποιήθηκε από την ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από το Κόμμα για τα Ζώα. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, μαθητές αποκεφάλισαν γάτα και χρησιμοποιούσαν το κεφάλι της για μπάλα. Καταγγέλλει ακόμα ότι έβγαλαν το δέρμα του ζώου και το έτριψαν στην κόρη της για να την τρομάξουν. 

Όπως έγραψε η μητέρα τόσο η κόρη της όσο και η ίδια βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το αποτρόπαιο γεγονός και η ίδια δεν ξέρει πως να διαχειριστεί το συμβάν.

Οδηγίες από Υπουργό Παιδείας για έρευνα

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μετά την καταγγελία που δέχθηκε από τη μητέρα εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι σε επικοινωνία που είχαν με την Υπουργό Παιδείας τους ανέφερε ότι έδωσε άμεσα οδηγίες για να διερευνηθεί το συμβάν.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η μητέρα που ανάρτησε σχετικό βίντεο στο Facebook και «ήταν σε πολύ σοκαριστική κατάσταση για να μην αναφέρουμε τις τραυματικές ίσως εμπειρίες των ανήλικων παιδιών».

Προστίθεται ακόμα:

Σύμφωνα με την καταγγελία κάποιοι (πιθανόν) αλλοδαποί (και η βία είναι βία από όπου και εάν προέρχεται) κατακρεούργησαν, αποκεφάλισαν γάτα, την έγδαραν, πέταξα το δέρμα της επάνω στους ανυποψίαστους μαθητές και στην συνέχεια έπαιζαν μπάλα με το κομμένο κεφάλι της γάτας. Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει με τον πιο δυνατό τρόπο και αναμένοντας από τις αρμόδιες αρχές, την αστυνομία για τα ζώα να ερευνήσουν σε βάθος το συμβάν.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ανάμεσα μας τέτοιοι άνθρωποι (εάν είναι άνθρωποι ή κτήνη) οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτελέσουν και να δολοφονήσουν ένα αθώο ζώο. Τι θα γίνει με τα παιδιά που είχαν την ατυχία να βιώσουν τέτοια συμπεριφορά. Ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν αυτή την αποτρόπαια πράξη; Ποια θα είναι τα ψυχολογικά και άλλα τραύματα που πιθανόν να τα έχουν για το υπόλοιπο ίσως της ζωής τους τα ανήλικα παιδιά; Τι έγινε και ποιες είναι οι κατευθυντήριες που υπάρχουν ή εάν υπάρχουν όσον αφορά την λειτουργία των σχολείων μας σε τέτοιες περιπτώσεις; Τι ελέγχει διεξάγονται; Υπάρχουν πρωτόκολλα που να διασφαλίζουν και τα παιδιά μαθητές και τα ζώα και αποτροπή τέτοιων φαινομένων;

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό δικαιοσύνης (Αρχηγό αστυνομίας), τις κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τον Διευθυντή της αστυνομίας όπως λειτουργήσουν τάχιστα για την διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ευχόμαστε τα παιδιά και οι γονείς να ξεπεράσουν αυτή την πολύ σοκαριστική βάρβαρη και δολοφονική συμπεριφορά απέναντι στα αθώα τα ζώα.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου, είναι στην διάθεση των πιο πάνω για τις οποιεσδήποτε πληροφορίες ή άλλη βοήθεια που θα τυχόν θα χρειαστεί, και εάν υπάρχουν ένοχοι να οδηγηθούν εκεί και όπου τους αξίζει.