Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Σημαντική έλλειψη αντιικών φαρμάκων παρατηρείται από τους ασθενείς στα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων.

Ιδιαίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, προκύπτει ζήτημα στα φάρμακα για τον κορονοϊό τα οποία ψάχνουν και δεν βρίσκουν. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπο Χαριλάου, οι ασθενείς είχαν στη διάθεσή τους δύο φάρμακα, εκ των οποίων το ένα έχει αποσυρθεί.

Χωρίς απόθεμα η Λευκωσία

Όσον αφορά το φάρμακο το οποίο διατίθεται από τον ΟΚΥπΥ, ο κ. Χαριλάου, ξεκαθάρισε πως στην Λευκωσία δεν έχουν απομείνει απόθεματα. Όπως έχει πει, γίνονται προσπάθειες μέσα στις επόμενες μέρες να παραλάβουν το φάρμακο, ενώ για τις άλλες πόλεις, είπε πως υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν αποθέματα για να δίδονται εκεί και όπου χρειάζονται.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία καρδιοπαθή όπως την διατύπωσε στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1. «Εγώ έχω διατατική μυοκαρδιοπάθεια και έχω διαγνωσθεί με κορονοϊό. Ο γιατρός μου έγραψε να πάρω τα φάρμακα (για τον κορονοϊό). Ψάξαμε στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στη Λευκωσία και δεν βρήκαμε τα φάρμακα και μετά με χίλια βάσανα βρήκαμε ένα κουτί στην Πάφο και στείλαμε κάποιον να το παραλάβει.»

Πρόκειται για μια από τις πολλές καταγγελίες συμπολιτών μας που ψάχνουν για αντιικά χάπια και δεν βρίσκουν ενώ αναμένεται η νέα παραλαβή των φαρμάκων τόσο για τα κρατικά φαρμακεία της πρωτεύουσας όσο και για τις άλλες πόλεις.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εγρήγορση για το θέμα για να φέρει στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν τα συγκεκριμένα αντιικά χάπια.