Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Υπάρχει ένταλμα σύλληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω Europol για άλλους τέσσερις δικηγόρους στα κατεχόμενα, γράφει σήμερα η Γενί Μπακίς σημειώνοντας ότι ο Τ/κ δικηγόρος, Ακάν Κιουρσιάτ και η πολιτικός σύζυγός του, Φεζιλέτ Όζντενφέ «ταξίδεψαν VIP» από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, μέσω Κωνσταντινούπολης, στη Ρώμη.

Η τ/κ εφημερίδα είχε προαναγγείλει χθες ότι σήμερα θα έδινε νέα στοιχεία για την υπόθεση της σύλληψης του κ. Κιουρσιάτ. Σήμερα, όπως και χθες, η εφημερίδα αναφέρει ότι το διάταγμα κράτησης του Τ/κ δικηγόρου στην Ιταλία ανανεώθηκε μέχρι τις 16 Ιανουαρίου. Αναφέρει επίσης ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής και για τους άλλους 4 δικηγόρους στα κατεχόμενα, αφορά – όπως και για τον Ακάν Κιουρσιάτ – πώληση ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα. Σημειώνει δε ότι και οι άλλοι 4 δικηγόροι μπορεί να συλληφθούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα μεταβούν, με βάση το συγκεκριμένο διάταγμα.

Η Ντιαλόγκ έχει για 3η συνεχόμενη μέρα κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της αυτή την υπόθεση. Με τίτλο «Η κατάσταση είναι σοβαρή» γράφει ότι η Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αποστείλει στην Ιταλία όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του Τ/κ δικηγόρου κι αυτό αναμένεται να γίνει εντός 10 ημερών. Στο δημοσίευμα παρατίθενται σχετικές δηλώσεις σε ε/κ ΜΜΕ του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου.

Η Ντιαλόγκ αναφέρει ότι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, στην τ/κ πλευρά για το θέμα επικρατεί σιωπή.