Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσοκομείο γυναίκα

Στο δρόμο βρέθηκε γυναίκα καρκινοπαθής, η οποία νοσηλευόταν σε κέντρο αποκατάστασης, καθώς το παραπεμπτικό της «δεν είχε ανανεωθεί».  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΣΑΚ Δημήτρης Λαμπριανίδης, εξήγησε ότι η γυναίκα νοσηλευόταν σε ένα νοσοκομείο/κέντρο αποκατάστασης, «και ένα απόγευμα που θα πήγαινε για εξετάσεις σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο της είπαν "ξέρετε, μην επιστρέψετε πίσω στο κέντρο ,διότι δεν έχει ανανεωθεί το παραπεμπτικό σας και δεν μπορούμε να σας δεχτούμε", χωρίς καμία προειδοποίηση προηγουμένως, χωρίς τίποτα. Αντιλαμβάνεστε ότι η οικογένεια ήταν σε κατάσταση απελπισίας». 

Η γυναίκα η οποία έχει συμπτώματα τετραπληγίας, αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε άλλο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας.  

Πρόκειται ωστόσο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, τονίζει ο κ. Λαμπριανίδης, το οποίο «δείχνει ότι κάποιοι με ευκολία σε δέχονται στα νοσοκομεία τους, αλλά με την ίδια ευκολία σε διώχνουν αν δουν ότι για οποιοδήποτε λόγο καθυστερεί να ανανεωθεί το παραπεμπτικό το θέμα».  

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το νοσηλευτήριο πρέπει να έχει μια διαδικασία, «μέσα από την οποία με αξιοπρέπεια, με σωστή στήριξη θα πρέπει να προγραμματίζεται το εξιτήριο του ασθενούς για να μπορεί να προγραμματίσει να πάει, είτε στο σπίτι του αν μπορεί να πάει, είτε σε ένα άλλο κέντρο να φιλοξενηθεί μέχρι να μπορεί να πάει στο σπίτι του».  

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Πολίτης.