Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο T/κ δικηγόρος, Ακάν Κιουρστάτ, σύζυγος της «βουλευτή» του ΡΤΚ, Φεζιλέτ Οζντενεφέ και γιος του επίσης δικηγόρου, Ταλάτ Κιουρσιάτ, έχει συλληφθεί στην Ιταλία και σύμφωνα με τον διευθυντή της Αβρούπα, Σενέρ Λεβέντ, δεν αποκλείεται η σύλληψή του να έχει σχέση με πώληση ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο Λεβέντ γράφει ότι ο Ακάν Κιουρσιάτ και η Φεζιλέτ Οζντενεφέ ταξίδεψαν μέσω Λάρνακας για την Ιταλία (σσ: άρα έχουν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας) όπου και συνελήφθη ο δικηγόρος. Δεν υπάρχει πληροφόρηση, σημειώνεται, για το ποιες κατηγορίες συνελήφθη, «ωστόσο υπάρχει η υπόνοια ότι σχετίζεται με πωλήσεις ε/κ περιουσιών στο βορρά».

Αναφέρει επίσης ότι ο Κιουρσιάτ οδηγήθηκε στην Ιταλία σε δικαστήριο, τέθηκε υπό κράτηση και αποφασίστηκε όπως οδηγηθεί σε δίκη, παραμένοντας υπό κράτηση. Γι αυτό το λόγο η πολιτικός σύζυγός του είναι ακόμη στην Ιταλία.

Ο Λεβέντ προσθέτει ότι εναντίον πατέρα και γιου είχε εκδοθεί παλιότερα, το 2004, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την ε/κ πλευρά. «Ωστόσο αργότερα το ένταλμα αυτό είχε ακυρωθεί».

Ο Σενέρ Λεβέντ διερωτάται, αφού ο Ακάν Κιουρσιάτ «πέρασε ελεύθερα στην ε/κ πλευρά, μπόρεσε να ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα από τη Λάρνακα, γιατί συνελήφθη στην Ιταλία και όχι στην Κύπρο».