Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καταθέσει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στην Υπουργό Υγείας Πόπη Κανάρη το έγγραφο, που θα περιλαμβάνει τις απαντήσεις του, σε σχέση με ερωτήματα που υπέβαλαν σε επιστολή τους οι έξι συντεχνίες, που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα της Υγείας, οι οποίες απέρριψαν την τελευταία οικονομική πρόταση του Οργανισμού, για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Υπουργός Υγείας Δρ. Πόπη Κανάρη έχει ήδη συγκαλέσει σύσκεψη για την Τετάρτη, οπόταν θα συναντηθεί με τις συντεχνίες και τους εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ, σε μια προσπάθεια να επαναρχίσει ο διάλογος, ενώ στη βάση των απαντήσεων θα καταβληθεί κοινή προσπάθεια, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινά αποδεκτή πρόταση.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠE, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ο Οργανισμός εντός των ημερών θα καταθέσει τις απαντήσεις του στα ερωτήματα που έχουν θέσει οι συντεχνίες.

Ο κ. Χαριλάου εξέφρασε την ελπίδα ότι με βάση τις απαντήσεις, που θα δοθούν, θα βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ διευκρίνισε πως ο ΟΚΥπΥ δεν κάνει καινούργια πρόταση, αφού η πρότασή του έχει ήδη κατατεθεί.

«Εμείς απαντούμε στα ερωτήματα τους. Πρόταση δεν κάνουμε. Η πρόταση είναι κατατεθειμένη», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι έξι συντεχνίες που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, απέστειλαν κοινή επιστολή την προηγούμενη εβδομάδα, απορρίπτοντας τα όσα προτείνει ο Οργανισμός, ενώ στην  επιστολή τους θέτουν ερωτήματα που αφορούν στην πρόταση που κατέθεσε ο ΟΚΥπΥ.

Θέση των συντεχνιών που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα της Υγείας παραμένει ότι ο ΟΚΥπΥ οφείλει να εφαρμόσει δομημένες μισθολογικές κλίμακες, με καθορισμένες βαθμίδες και ετήσιες αυξήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μετατρέπει τους εργαζόμενους του σε δημόσιους υπαλλήλους.