Τηλεόραση Ραδιόφωνο
viber_image_2023-12-18_13-39-20-475

Χτες απονεμήθηκε το Σήμα Διάκρισης «Παραλία Χωρίς Πλαστικά» στο Δήμο Σωτήρας, για την παραλία της Αγίας Θέκλας σε μια άκρος εορταστική ατμόσφαιρα. Στην παραλία διοργανώθηκε ένα αλλιώτικο χριστουγεννιάτικο πάρτι, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μέρα στην παραλία. 

Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες συμμετείχαν σε εργαστήρι δημιουργίας χριστουγεννιάτικων κατασκευών, αποχαιρετώντας έτσι δημιουργικά τα πλαστικά μπουκάλια από τη ζωή τους. Πραγματοποιήθηκε επίσης, συμβολικός καθαρισμός της παραλίας από μαθητές του Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου. Το πάρτι συμπεριλάμβανε ακόμη μουσική και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα και όλοι οι συμμετέχοντας έλαβαν ως δώρο θέρμο για το νερό. Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι χειμερινοί κολυμβητές της Αγίας Νάπας και του Κάππαρη που έκαναν τις βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της παραλίας.  

viber_image_2023-12-18_13-39-20-166

Από εδώ και πέρα η παραλία της Αγίας Θέκλας περιλαμβάνει ψύκτη νερού που προσφέρει δωρεάν, παγωμένο και φιλτραρισμένο νερό, σημείο καπνιστών, σημείο συλλογής και δανεισμού των πλαστικών παιχνιδιών, ενημερωτικές πινακίδες για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και αξίζει μια επίσκεψη όλο τον χρόνο.  
Την εκδήλωση προσφώνησαν ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργος Τάκκας, ο κ. Παναγιώτης Χατζηλοίζου, Τουριστικός Λειτουργός Α εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), Φίλιππος Δρουσιώτης. 

viber_image_2023-12-18_13-39-20-319

Οι «Παραλίες Χωρίς Πλαστικά» είναι μια ιδέα του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” το οποίο στοχεύει να εμπλέξει τους τουρίστες, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους ντόπιους στην μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στο παραλιακό μέτωπο. Επιδίωξη του Έργου είναι να καταλήγει λιγότερο πλαστικό στις θάλασσες, μειώνοντας την πλαστική ρύπανση. Το Έργο είναι μια πρωτοβουλία TUI Care Foundation σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Η παραλία της Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα υλοποιήθηκε με την οικονομική στήριξη της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου. Το Υφυπουργείο Τουρισμού στηρίζει έμπρακτα την ιδέα. Ο Δήμος Σωτήρας και το Κέντρο Νεότητας Σωτήρας συνέβαλαν καταλυτικά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας, αλλά και της εκδήλωσης.

viber_image_2023-12-18_13-39-23-985