Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας στα σχολεία. Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό καταγράφηκε σε Γυμνάσιο της πρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα ένας 13χρονος μαθητής να τραυματιστεί σοβαρά, να πάθει προσωρινή αμνησία και να κινδυνεύει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα του 13χρονου μαθητή ο οποίος σε δηλώσεις του στο ant1live μας περιέγραψε τα όσα συνέβησαν. Όπως μας ανέφερε ομάδα παιδιών πέταξαν στον αέρα τον 13χρονο, σε αρκετό ύψος, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά στην ωμοπλάτη. Από το χτύπημα το παιδί βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και έπαθε αμνησία και σύγχυση χωρίς να θυμόταν τι ακριβώς έγινε. Πως τον άρπαξαν και τον πέταξαν στον αέρα και βρέθηκε στο έδαφος σχεδόν λιπόθυμος.  

«Με ειδοποίησαν από το σχολείο ότι το παιδί μου τραυματίστηκε, πήγα και τον βρήκα στο έδαφος σε κατάσταση σοκ», όπως συγκλονιστικά μας περιγράφει. «Όσο περιμέναμε το ασθενοφόρο το παιδί ήταν σαν να έπαθε επιληπτική κρίση, κάτι που μας τρόμαξε πολύ» πρόσθεσε.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο όπου επιβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και εκεί διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα στην ωμοπλάτη. Ο μαθητής ίσως χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση μας επισήμανε ο πατέρας του. 

Ο πατέρας του μαθητή κατήγγειλε το περιστατικό τόσο στην Αστυνομία όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο και όπως του λέχθηκε θα διενεργηθεί έρευνα. Σε επικοινωνία που είχε ο πατέρας με το σχολείο διαπίστωσε, όπως μας τόνισε μια αδιαφορία για το περιστατικό, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό. 

Την έντονη ανησυχία του για επανάληψη παρόμοιου περιστατικού εξέφρασε ο πατέρας του παιδιού ενώ όπως μας είπε δεν είναι η πρώτη φορά που στο εν λόγω σχολείο καταγράφονται περιστατικά βίας.

«Είναι επικίνδυνοι για τα υπόλοιπα παιδιά» 

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων περιστατικών στο εν λόγω σχολείο δήλωσε στο ant1live ένας άλλος γονιός που το παιδί του φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο. 

Όπως αποκάλυψε προ μερικών εβδομάδων προηγήθηκε ένα άλλο σοβαρό περιστατικό βίας που είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί να τραυματιστεί σοβαρά και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 

«Υπάρχει μια μερίδα μαθητών οι οποίοι συμπεριφέρονται με τρόπο επικίνδυνο για την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών, και αυτό είναι εις γνώση της διεύθυνσης του σχολείου και του Υπουργείου», αποκάλυψε  ο γονιός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. 

Συνέχισε λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών ασκεί βία και απειλεί καθηγητές και παιδιά, είναι επικίνδυνοι». 

Μετά τα κατ’ επανάληψη σοβαρά περιστατικά, οι γονείς των μαθητών του σχολείου έχουν προβεί σε ενέργειες προς όλους τους αρμόδιους φορείς.  

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μια αδυναμία εκ μέρους της διεύθυνσης του σχολείου να ελέγξει τα συγκεκριμένα περιστατικά», καταγγέλλει ο γονέας για αυτό και κάλεσαν την Μέση Εκπαίδευση να παρέμβει. Εναποθέτουν τις ελπίδες τους για εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων σε σύσκεψη που έχει συγκλεισθεί για αύριο.