Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυγας

Κραυγή απόγνωσης από μονογονιό πατέρα δύο παιδιών, τα οποία όπως καταγγέλλει βιώνουν bullying από άλλα παιδιά στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτούν. 

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας με παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», τα παιδιά του εδώ και δύο εβδομάδες «βιώνουν εκφοβισμό. Δεν είναι μόνο ένα περιστατικό είναι πολλά, τους έπαιρναν από τα χέρια τα κουπόνια φαγητού και τους τα έσκιζαν. Έρχονταν σπίτι τα παιδιά μου και έτρωγαν λαίμαργα, που να ήξερα ότι ήταν όλη τη μέρα νηστικά».

Ωστόσο όπως σημειώνει υπήρξαν και παλαιότερα περιστατικά. «Με πήραν τηλέφωνο να πάω να παραλάβω το παιδί μου, που βρέθηκε καρφωμένο με μολύβι στο κεφάλι. Λόγω του ότι είμαι άπορος έκανα εγώ την ιατρική του περίθαλψη», πρόσθεσε.

Ο πατέρας επικοινώνησε με τη διεύθυνση του σχολείου και του είπαν ότι το θέμα θα διερευνηθεί, ενώ όπως ανέφερε πήγε σε αστυνομικό σταθμό για να καταγγείλει τα περιστατικά εκφοβισμού που βιώνουν τα παιδιά του, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. 

«Πήγα να δώσω κατάθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης και έφυγα με άδεια χέρια. Δεν δέχτηκαν την κατάθεση μου, γιατί μου είπαν ότι πρέπει πρώτα να το διερευνήσουν και είναι χρονοβόρο και να κάνω υπομονή», τόνισε ο πατέρας.

Σημειώνεται ότι ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με την αρμόδια Υπουργό η οποία όπως μας λέχθηκε έδωσε αμέσως οδηγίες  όπως το περιστατικό διερευνηθεί.

Αστυνομία: Λέχθηκαν ανακρίβειες για την υπόθεση

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι λέχθηκαν ανακρίβειες για την συγκεκριμένη υπόθεση, αφού μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης διαπίστωσε ότι τα μέλη της Δύναμης ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου «ο πατέρας είχε πάει 21/11 στον αστυνομικό σταθμό συνοδευόμενος από τα δύο ανήλικα του παιδιά και ανέφερε ότι ένας εκ των δύο παιδιών του δέχθηκε επίθεση από μαθητές με αποτέλεσμα να έχει μώλωπα στο αριστερό πόδι».

Όταν ο μαθητής ρωτήθηκε από μέλος της Δύναμης, για τον μώλωπα του «ο μαθητής απάντησε στην παρουσία του πατέρα του ότι ο συγκεκριμένος μώλωπας προκλήθηκε αφότου ο ίδιος κτύπησε μόνος του στο τραπέζι ενώ βρισκόταν μόνος του».

Μετά από αυτό, ο πατέρας σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου,  ανέφερε ότι θα μεταβεί στα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στη Λάρνακα. Παράλληλα ο αστυνομικός ανακριτής επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος ανέφερε ότι διερεύνησε το περιστατικό, ρώτησε μαθητές  και είπαν ότι δεν έπεσε στην αντίληψη τους τέτοιο γεγονός.

Όσον αφορά την καταγγελία του πατέρα ότι κάρφωσαν μολύβι στο κεφάλι του παιδιού του ο κ. Ανδρέου επισήμανε ότι δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά από τον πατέρα στην κατάθεση του.