Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Κύπρος και Αρμενία αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της κυπριακής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας και πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου-Αρμενίας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Αλέν Σιμονιάν. 

«Οι χώρες μας μοιάζουν ως προς τη φιλειρηνικότητά τους, γι’ αυτό και είναι πιο ευαίσθητες η μια για τον πόνο της άλλης», σημείωσε ο Χ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αρμενικής Εθνοσυνέλευσης, όπου υπογραμμίζεται ότι «οι Κύπριοι βουλευτές επεσήμαναν ότι είναι αλληλέγγυοι με την Αρμενία και είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε δυνατή στήριξη. 

Η επταμελής αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων συζήτησε μεταξύ άλλων με τους Αρμένιους ομολόγους της τα ανθρωπιστικά προβλήματα των προσφύγων, που εκτοπίστηκαν βίαια από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέματα που αφορούν στη διμερή ημερήσια διάταξη των νομοθετικών οργάνων και τόνισαν τον σημαντικό ρόλο των Επιτροπών Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας που λειτουργούν στα Κοινοβούλια. 

Ο Α. Σιμονιάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για ένα ακόμη ψήφισμα που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και «καταδικάζει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν εναντίον του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ και την πολιτική της εθνοκάθαρσης». 

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αρμενίας «εκτίμησε ιδιαίτερα την ομιλία αρχών της Προέδρου της κυπριακής Βουλής Αννίτας Δημητρίου στις 28 Σεπτεμβρίου στο Δουβλίνο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των επικεφαλής των Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου ακούστηκαν τα εγκλήματα κατά του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ και περιέχεται έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να λάβει επείγοντα μέτρα για την αποτροπή της εθνοκάθαρσης», σύμφωνα με το πρακτορείο Armenia News.