Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγιά Αισχύλου

Συναγερμός χθες το βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην καρδιά της Λευκωσίας. Από τις φλόγες καταστράφηκε ολοσχερώς ολόκληρος ο τρίτος όροφος πολυκατοικίας, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενα κτίρια.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, αναφέροντας πως ακόμη δεν έχει εξακριβωθούν οι αιτίες που οδήγησαν στη νύκτα τρόμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, σήμερα έγινε μια προκαταρκτική διερεύνηση των αιτιών, για μια πυρκαγιά που έχει πάρα πολλές παραμέτρους. «Δεν έχουμε καταλήξει κάπου, θα προχωρήσουν οι έρευνες και με την Αστυνομία, και με το μαρτυρικό υλικό που θα περισυλλέξει η Αστυνομία, και θα προχωρήσουν οι έρευνες και με άλλα κρατικά τμήματα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε παράλληλα πως πρώτιστο μέλημα χθες βράδυ της Πυροσβεστικής ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης υγείας, ως επίσης και να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενα υποστατικά, με δεδομένη την πυκνότητα των κτιρίων στην συγκεκριμένη περιοχή της παλιάς Λευκωσίας.

Το χρονικό του πύρινου εφιάλτη

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ, πολίτες που διαμένουν στην οδό Αισχύλου στην καρδιά της Λευκωσίας βλέπουν πύρινες γλώσσες να ξεπηδούν από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας.

Άμεσα ενημερώνουν τις αρχές ενώ κάποιοι τρέχουν να μετακινήσουν τα οχήματα τους που βρίσκονταν ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Επιτόπου σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ μέλη της Αστυνομίας αποκλείουν τους γύρω δρόμους.

Οι φλόγες ανεβαίνουν σε μεγάλο ύψος, ενώ αρχίζουν να καίνε και πρόχειρες κατασκευές στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας

Έρευνες για εγκλωβισμένους

Μέλη της πυροσβεστικής μπαίνουν στην πολυκατοικία με αναπνευστικές συσκευές και διενεργούν σχολαστικές έρευνες στα διαμερίσματα και κοινόχρηστους χώρους, για τυχόν εγκλωβισμένα πρόσωπα, αφού μαρτυρίες πολιτών προκάλεσαν ανησυχίες στις αρχές.

Τελικά δεν εντοπίζεται οποιοσδήποτε, ενώ οι πυροσβέστες μετά από σκληρή μάχη με τη φωτιά, κατορθώνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν επεκταθεί σε παρακείμενα κτίρια.

Ένα παιδάκι που υπέστη ελαφρά εγκαύματα στο πόδι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.