Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Άννα Κουκκίδου Προκοπίου 47χρονος Σύρος

Υπεραμύνθηκε των χειρισμών και έδωσε τις δικές της απαντήσεις για τη συνάντηση με τον 47χρονο Σύρο στη Χλώρακα η Υπουργός Δικαιοσύνης. Από τον ΑΝΤ1 και το «Μέρα Μεσημέρι», παραθέτει τη σειρά των γεγονότων και απαντά στις επικρίσεις, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι υπεύθυνη για το επιχειρησιακό κομμάτι της Αστυνόμευσης.

Η Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, αναφέρθηκε εκτενώς στη συνάντηση το απόγευμα της Δευτέρας, λέγοντας πως τόσο η ίδια, όσο και ο Αρχηγός Αστυνομίας δέχτηκαν να συναντήσουν δυο Σύρους, οι οποίοι το προηγούμενο βράδυ είχαν πέσει θύματα επίθεσης. Ο 47χρονος Σύρος, σύμφωνα με την υπουργό, εμφανίσθηκε απρόσκλητος στη συνάντηση που έλαβε χώρα στην ΑΔΕ Πάφου.

Όπως ανέφερε η υπουργός, μόλις έγινε αντιληπτός, του έγιναν έντονες επισημάνσεις για τα όσα εμπρηστικά είχε δηλώσει δημοσίως περί του ότι θα «γυρίσει την Πάφο ανάποδα», με τον ίδιο να απολογείται. Ωστόσο όπως ανέφερε η κα Προκοπίου, του κατέστη σαφές πως η απολογία δεν είναι αρκετή, και πως την απολογία του θα την δώσει ενώπιον δικαστηρίου.

«Του επισημάνθηκε ότι υπάρχει υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του. Πήραμε την απόφαση να χειριστούμε το θέμα με γνώμονα την ασφάλεια όλων που βρίσκονται στη Χλώρακα» σχολίασε χαρακτηριστικά. Προσθέτοντας ότι «επικοινωνιακά δόθηκαν λάθος εντυπώσεις».

«Εμείς συζητήσαμε με τους ανθρώπους που ήρθαν εκεί για να μας πουν τα προβλήματα τους», συνέχισε η υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως η συνάντηση έγινε για να καθησυχαστούν οι ανησυχίες τους, και όχι για να διαπραγματευτούν με το κράτος, όπως λανθασμένα σύμφωνα με την ίδια, βγήκε προς τα έξω.

Κατά την υπουργό, ο χειρισμός της όλης υπόθεσης, ήταν τέτοιος που απέτρεψε την πραγματοποίηση διαδήλωσης εκ μέρους των Σύρων, ως εκ τούτου, επετεύχθη το εξ΄ αρχής ζητούμενο.

Σημειώνεται ότι ο 47χρονος Σύρος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο διέταξε όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του για σκοπούς ακρόασης.

Ο 47χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, πρόκλησης και διέγερσης βιαιοπραγίας, διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος, μαχαιροφορίας, καθώς επίσης και για υπόθεση κλοπής και κλεπταποδοχής.