Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το 48ωρο κόλασης στην Χλώρακα προέβη ο Αρχηγός Αστυνομίας, υπεραμυνόμενος των επιχειρησιακών σχεδιασμών, ενώ απάντησε και για την συνάντηση με τον 47χρονο Σύρο, ο οποίος λίγο αργότερα εντοπίστηκε θετικός σε νάρκοτεστ και συνελήφθη.

Εξερχόμενος του Προεδρικού, όπου παρέστη στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι ,«θα συνεχίσουμε την δράση μας και τη συνεχή μας παρουσία για την αποτροπή των οποιοδήποτε  επεισοδίων». Ενώ για το κατά πόσο έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο για απόψε, σημείωσε πως «έχει ετοιμαστεί επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο αντιλαμβάνεστε στην βάση πληροφοριών μπορεί να τροποποιηθεί».

Ο Αρχηγός ερωτήθηκε και για την συνάντηση με τον εκπρόσωπο των Σύρων, απαντώντας

Άλλος ο σκοπός της συνάντησης. Δεν σημαίνει ότι αν συναντήσεις κάποιο και υποπέσει σε οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα δεν θα κανείς τη δουλειά σου

Ενώ αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία για το πλάνο το τελευταίο 48ωρο στη Χλώρακα, σημείωσε, «θεωρώ ότι στην βάση των όσων γνωρίζαμε ανταποκριθήκαμε επαρκώς».

Για το θέμα του Σύρου τοποθετήθηκε με το τέλος της σύσκεψης και ο Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, «δεν ήταν στις διαπραγματεύσεις, συνόδευσε έναν εκ των Σύρων εκείνη την ώρα. Από εκείνη την ώρα που βρέθηκε στον αστυνομικό σταθμό καταγγέλθηκε για κάποιες άλλες δηλώσεις και αναρτήσεις του και στη συνέχεια συνελήφθη».