Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παραλία ξαπλώστρα

«Καίει» την τσέπη των καταναλωτών η βουτιά στις ιδιωτικές παραλίες.

Πονοκέφαλο προκαλούν στους λουόμενους τα εξωφρενικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν για την ενοικίαση ξαπλώστρας και ομπρέλας σε ιδιωτικές παραλίες ή παραλίες που εμπίπτουν σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Νομική Σύμβουλος του Συνδέσμου Καταναλωτών, Βιργινία Χρίστου, «λαμβάνουμε αρκετές καταγγελίες επί του θέματος όσον αφορά τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, που κάποια εξ αυτών είναι και υπηρεσίες που προσφέρονται από ξενοδοχειακές μονάδες».

Σε κάποιες ιδιωτικές παραλίες οι χρεώσεις ξεπερνούν κάθε φαντασία για τα δεδομένα της Κύπρου.

Η ενοικίαση ξαπλώστρας για δύο άτομα σε ιδιωτική παραλία ή παραλία που ανήκει σε ξενοδοχειακή μονάδα στη περιοχή της Λεμεσού μπορεί να φτάσει, για παράδειγμα, μέχρι και τα €70.

Σύμφωνα με την κα Χρίστου, «δυστυχώς εδώ φτάνουν πολλές καταγγελίες, πολλά παράπονα από καταναλωτές με βάση των οποίων σε ιδιωτικές περιοχές, παραλίες χρεώνονται υπέρογκα ποσά τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και €60 με €70 για μια ξαπλώστρα και μια ομπρέλα».

Με την νομική σύμβουλο του Συνδέσμου Καταναλωτών, Βιργινία Χρήστου να προτρέπει τους πολίτες όπως επιλέγουν να κάνουν τα μπάνια τους σε δημόσιες παραλίες, τις οποίες ελέγχουν οι τοπικές αρχές, και όπου οι τιμές καθορίζονται με βάση νομοθεσία.

Είναι ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ισχύει, για κρεβατάκια €2,5, για ομπρέλα €2,5. Γι’ υτό θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί στο τι επιλέγουν και να ρωτούν προηγουμένως αν υπάρχουν οποιεσδήποτε χρεώσεις ώστε να αποφύγουν αυτά τα υπέρογκα ποσά

Μέχρι στιγμής ο Σύνδεσμος Καταναλωτών έχει ενώπιον του περισσότερες από 20 καταγγελίες με τις περισσότερες να αφορούν τη Λεμεσό, όπου αυτές ανέρχονται σε 15.

Τα παράπονα για την Επαρχία Πάφου φτάνουν τα πέντε ενώ η Υπηρεσία έχει στα χέρια της και παράπονα για την Επαρχία Αμμοχώστου.