Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο παραλια

Με τις διακοπές των πολιτών παίζουν επιτήδειοι, κρυμμένοι πίσω από οθόνες και εφαρμογές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά. 
 
«Έχουμε λάβει μερικές καταγγελίες για συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες στην ιστοσελίδα τους παρουσιάζουν μια ωραία θέα προς τους καταναλωτές και συγκεκριμένες υπηρεσίες οι οποίες θα πλαισιώνουν το πακέτο το οποίο θα κλείσει ο καταναλωτής και όταν ο καταναλωτής προχωρήσει στην αγορά της υπηρεσίας, πηγαίνοντας εκεί αντικρίζει κάτι εντελώς διαφορετικό.», αναφέρει η Νομική Σύμβουλος του Συνδέσμου Καταναλωτών, Βιργινία Χρίστου.  
 
Σύμφωνα με την κ. Χρίστου η περίπτωση αυτή, εκ πρώτης όψεως, θεωρείται αθέμιτη εμπορική πρακτική και παραπλάνηση του καταναλωτή. 
 
«Αρμόδια αρχή για να αποφανθεί αν εν τέλει θα καταγραφεί ως αθέμιτη εμπορική πρακτική και θα επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο αντίστοιχα είναι η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή του υπουργείου εμπορίου.» προσθέτει η κ. Χρίστου. 
 
Την ίδια ώρα πολίτες κατήγγειλαν ότι έκλεισαν διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα φαντάσματα, αλλά τα λεφτά τους έκαναν φτερά, αφού, όπως ανακάλυψαν εκ των υστέρων, δεν υπάρχουν καν στον τουριστικό χάρτη.    
 
«Από εταιρείες φαντάσματα αν θέλετε που δημιουργούνται με απώτερο σκοπό να αποσπάσουν χρήματα και να ξεγελάσουν τους καταναλωτές παρουσιάζοντας τους υπηρεσίες που δεν υφίστανται.», δηλώνει η κ. Χρίστου 
 
Οι καταγγελίες που φτάνουν ενώπιον του συνδέσμου δεν αφορούν μόνο σε διακοπές στην Κύπρο, αφού σύμφωνα με την κ. Χρίστου υπήρξαν περιπτώσεις όπου Κύπριοι καταναλωτές κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα απάτης στο εξωτερικό.    
 
Όπως ξεκαθαρίζει η Νομική Σύμβουλος του Συνδέσμου: «Αφορούν και περιπτώσεις οργανωμένων πακέτων όπου ο διοργανωτής τροποποίησε από μόνος του τους όρους της συμφωνίας που σύναψε με τους καταναλωτές σε σχέση με το ξενοδοχείο το οποίο εξαρχής είχε ενημερωθεί ο καταναλωτής ότι είχε επιλεγεί μέσα στο πακέτο». 
 
Ο σύνδεσμος καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου και να γνωρίζουν ποιους εμπιστεύονται για τις διακοπές τους.