Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τα σημαντικά επιτεύγματα της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ ο Ελληνας Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, στο Τελ Αβίβ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας σε εκτενή του ανάρτηση στο Χ, ανέφερε ότι «συζητήθηκαν τα σημαντικά επιτεύγματα της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών», προσθέτοντας ότι αυτό «αποτελεί ευχή αμφοτέρων των πλευρών για περαιτέρω διεύρυνσή της».

Ανέφερε, επίσης, ότι «τονίσαμε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της πολεμικής αεροπορίας Ελλάδας και Ισραήλ, που περιλαμβάνει πληθώρα κοινών ασκήσεων». Όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, «η συνεργασία αυτή πρόκειται να πλαισιωθεί με κοινά ερευνητικά και τεχνολογικά προγράμματα, με την εμπλοκή του κλάδου της στρατιωτικής βιομηχανίας, ερευνητικών κέντρων και άλλων νεοφυών τομέων».

Αναφερόμενος σε πολιτικά ζητήματα, ο Νίκος Δένδιας αναφέρει στην ανάρτησή του ότι «συζήτησε με τον Γιοάβ Γκάλαντ τις προκλήσεις που Ελλάδας και Ισραήλ αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο, ως επίσης και τρόπους που θα ενδυναμώσουν την διμερή περιφερειακή τους συνεργασία προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης».

Τέλος, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ τόνισε ότι «οποιαδήποτε μορφή επιθετικού αναθεωρητισμού είναι απαράδεκτη, καθότι αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, παραβιάζει την έννοια της εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί δια της βίας απόπειρα επιβολής αλλαγής συνόρων».