Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πακισταν

Συναίνεση για την υπογραφή μνημονίου συνεννόησης στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υπήρξε μεταξύ του «υπουργού παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου και της Ομοσπονδιακή Υπουργό Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Πακιστάν, Rana Tanveer Hussain. Οι δύο συναντήθηκαν στο πλαίσιο της 4ης συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοίνωση του «υπουργείου παιδείας» αναφέρει ότι ο κ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε επίσης με τον Τούρκο Υπουργό Εθνικής Παιδείας και τον Μεχμέτ Ακίφ Κιρετσζί, Επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας.

Ο Ναζίμ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις όπου συμμετέχει το ψευδοκράτος είναι πολύ σημαντικές γι’ αυτούς κι ευχαρίστησε την Τουρκία για την στήριξή της.

Δηλώνοντας ότι σχεδόν 2.300 Πακιστανοί φοιτητές σπουδάζουν σε «πανεπιστήμια» του ψευδοκράτους, ο κ. Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι είναι καθήκον τους να φέρουν τα «πανεπιστήμια των δύο χωρών πιο κοντά μέσω της συνεργασίας τους».

Είναι έτοιμοι, συνέχισε, να υπογράψουν το μνημόνιο συνεννόησης, είτε στη Λευκωσία είτε στο Ισλαμαμπάντ, μετά την προκαταρκτική μελέτη των εμπειρογνωμόνων που θα ορίσουν οι «δύο χώρες», κατά την έκφρασή του και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ επωφελές να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Πακιστανή Υπουργός δήλωσε ότι θα δώσουν μια ευκαιρία στη διεύρυνση της συνεργασίας τους στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι έτοιμοι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα.