Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υιγ

49 χρόνια μετά την ηρωική του θυσία,  η γη της Ξυλοτύμπου δέχθηκε στα φιλόξενα σπλάχνα της τα ιερά οστά του άξιου τέκνου της  Παύλου Παύλου καταδρομέα της 33 Μοίρας.  

Η μητέρα του ήρωα Αναστασία, αποχαιρέτησε το μονάκριβο γιό της που χάθηκε το πρωϊνό της 21ης Ιουλίου του 1974  σε ηλικία 18 ετών, μαχόμενος δίπλα στο θρυλικό διοικητή του Γεώργιο Κατσάνη και άλλους συμπολεμιστές του στην πρώτη γραμμή της μάχης στην περιοχή μεταξύ των υψωμάτων Πετρομουθιών και Αγίου Ιλαρίωνα.
Τα οστά εντοπίστηκαν στην περιοχή Πέλα Πάις και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον ιερό ναό των Αγίων Ραφαήλ και Μαρίνης προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου, παρουσία του υπουργού άμυνας και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς.

Τον ήρωα αποχαιρέτησαν η αδελφή του Σταυρούλα Παπαγεωργίου και ο συμπολεμιστής διοικητής της διμοιρίας του Σάββας Μέντζης.

 Σταυρούλα Παπαγεωργίου – Αδερφή του ήρωα 

Θεέ μου δώσμου δύναμη να τον αποχαιρετίσω…

 Σάββας Μεντζης – Συμπολεμιστής του ήρωα 

«Στην ημερήσια διαταγή αναφέρει: τον καταδρομέα Παύλο Παύλου εξ Ξυλοτύμπου διαμνημονεύω ότι αφού συνετέλεσε δια των ενεργειών του εις την κατάληψη των Πετρομουθιών έπεσε ηρωικά μαχόμενος».

Στον επικήδειο λόγο του ο νυν διοικητής της 33 Μοίρας Καταδρομών ταγματάρχης Ανδρέας Πεττεμερίδης, απευθυνόμενος στην μητέρα και τις αδελφές του ήρωα, υπογράμμισε τη δυσκολία να αποτυπώσει κάποιος με λόγια τον ηρωισμό και αυταπάρνηση του ήρωα.

«Κυρία Αναστασία, αδελφές του ήρωα και σεβαστοί συγγενείς. Πρέπει να νιώθετε περήφανοι για την κληρονομιά που σας άφησε ο Παύλος όχι μόνο εσάς αλλά και στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην οικογένεια των καταδρομών. Μια κληρονομία που εσάς σας αποδίδει την ύψιστη τιμή και σε εμάς την ευθύνη για τη δικαίωση της θυσίας του», είοε ο Διοικητής 33 ΜΚ, Ανδρέας Πεττεμερίδης.

Ακολούθως ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας απένειμε στην μητέρα του ήρωα παράσημο και περγαμηνή του προασπιστή της ελευθερίας.