Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οδηγισμός Σώμα Κυπρίων Οδηγών

Η Κύπρος πλημμυρίζει από οδηγικά και προσκοπικά μαντήλια, καθώς άρχισαν να καταφτάνουν, από ολόκληρο τον κόσμο, Οδηγοί και Πρόσκοποι, μέλη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κοριτσιών Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων (WAGGGS), για το 38ο Παγκόσμιο Συνέδριο της οργάνωσης, το οποίο φιλοξενεί το Σώμα Κυπρίων Οδηγών, από τις 26 μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο σε αριθμό χωρών που συμμετέχουν, το οποίο έχει διοργανώσει ποτέ στην Κύπρο εθελοντική οργάνωση, καθώς θα εκπροσωπηθούν 118 χώρες από την Ευρώπη, την Αφρική και τον αραβικό κόσμο, την Αμερική, την Ασία και τον Ειρηνικό.

Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, 26 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Με ανακοίνωσή του το Σώμα Κυπρίων Οδηγών ευχαριστεί θερμά την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, Υπουργεία και Υπηρεσίες της οποίας στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο τη διοργάνωση, ως εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες Μέλη του ΣΚΟ, αλλά ταυτόχρονα για την πολλαπλή προβολή της Κυπρου, και της μοιρασμένης πρωτεύουσας της, καθώς η Λευκωσία είναι η φιλοξενούσα πόλη.

Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου θα μεταδίδεται διαδικτυακά απευθείας σε όλο τον κόσμο, και στις 152 χώρες μέλη της WAGGGS, από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, χορηγό επικοινωνίας του Συνεδρίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, που έχει ως θέμα «Dream, Act, Lead: The Future is Ours», θα φιλοξενηθούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στη Λευκωσία.

Θα προηγηθεί Youth Event, για την προετοιμασία των νεαρών συνέδρων (από 18 μέχρι 30 ετών), το οποίο θα οργανωθεί στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα στον Πολυδύναμο Πολυχώρο του Δήμου, στις 25 Ιουλίου, με χρηματοδότηση από την Olave Baiden Powell Society, την φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει τον Παγκόσμιο Οδηγισμό.

Η φιλοξενία στην Κύπρο του Παγκόσμιου Συνεδρίου της WAGGGS βασίζεται αποκλειστικά στις εθελοντικές προσπάθειες των Στελεχών και Μελών του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, με την επαγγελματική στήριξη της Top Kinisis.

Θα πρόκειται δε για το πρώτο αποκλειστικά βιώσιμο Παγκόσμιο Συνέδριο που οργανώνει η WAGGGS, με την Τράπεζα Κύπρου να είναι ο εταίρος βιωσιμότητας του ΣΚΟ στη διοργάνωση.

Με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Σώμα Κυπρίων Οδηγών καλωσορίζει τους ξένους συνέδρους και προσκεκλημένους, και ταυτόχρονα ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς του.