Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Μετά από τρία χρόνια προετοιμασιών του Σώματος Κυπρίων Οδηγών έρχεται στην Κύπρο το τριακοστό όγδοο παγκόσμιο συνέδριο της WAGGGS. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο που έχει φιλοξενήσει ποτέ εθελοντική οργάνωση στη χώρα μας.

«Θέμα του 38ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της WAGGGS είναι: Dream, Act, Lead: The future is yours. Ονειρέψου, Δράσε, Ηγήσου: Το μέλλον μας ανήκει. Τα κορίτσια και οι νέες ήταν στο επίκεντρο της προσοχής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, όταν αποφάσιζε το θέμα. Κύριος στόχος του Οδηγικού Κινήματος είναι το δικαίωμα σε κάθε κορίτσι για ένα λαμπρό μέλλον», σημείωσε η Έφορος Διεθνών Σχέσεων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Έλλη Κοτζαμάνη.

Το τριακοστό όγδοο παγκόσμιο συνέδριο της WAGGGS που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 μέχρι τις 31 Ιουλίου στη Λευκωσία θα φέρει στην Κύπρο 570 συνέδρους και προσκεκλημένους οι οποίοι θα φτάσουν από συνολικά 118 χώρες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορα μέρη της Κύπρου. Την τελετή έναρξης θα χαιρετήσει στις 26 Ιουλίου και στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδη. 

Στις 25 Ιουλίου θα προηγηθεί στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λάρνακας μια προπαρασκευαστική ημερίδα για τις νεαρές συνέδρους ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία.

«Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών ως πλήρες μέλος της WAGGGS, υιοθετεί και στοχεύει στην επίτευξη της Αποστολής της WAGGGS, που είναι: «Να παρέχει στα κορίτσια και τις νέες γυναίκες ευκαιρίες να εξελιχθούν προσωπικά μέσω της ηγεσίας, της υπεύθυνης πολιτότητας και της προσφοράς υπηρεσίας στη δική τους και την παγκόσμια κοινότητα», επισήμανε η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, Νάσια Τζορτζή.

Το λογότυπο του συνεδρίου βασίζεται σε ζωγραφιά της εννιάχρονης Οδηγού, Δανάη Κωνσταντινίδου, η οποία ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Σώμα Κυπρίων Οδηγών μεταξύ των μελών του, ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Το λογότυπο περιλαμβάνει πρώτα το φως του ήλιου, που λάμπει στην Κύπρο κατά μέσο όρο 2.700 με 3.500 ώρες κάθε χρόνο και το εθνικό μας λουλούδι το Κυπριακό Κυκλάμινο, το οποίο ευδοκιμεί σε ύψος 300 ως 1.200 μέτρων πάνω στα βουνά.

Χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου είναι ο ΑΝΤ1.