Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΣΩΜΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο το 38ο Παγκόσμιο Συνέδριο της WAGGGS, από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών (ΣΚΟ) από τις 26 μέχρι τις 31 Ιουλίου. Πρόκειται για  το μεγαλύτερο συνέδριο που φιλοξενήθηκε ποτέ στην Κύπρο αφού αναμένονται 570 σύνεδροι από 118 χώρες, γεγονός που ενισχύει και τη σημασία του. H WAGGGS είναι μια παγκόσμια οργάνωση κοριτσιών οδηγών και προσκόπων, που έχει 10 εκατομμύρια μέλη σε 152 χώρες.  

Η κύρια αποστολή της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των κοριτσιών και των νέων γυναικών, ώστε να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους, ως υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου. Τα προγράμματα και οι δραστηριότητες της οργάνωσης βασίζονται στις αρχές του προσκοπισμού και του οδηγισμού, ενώ επικεντρώνεται σε τομείς όπως η ηγεσία, η συνηγορία, η αυτογνωσία και η συμπερίληψη.  

Στην επικείμενη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναμένονται 570 σύνεδροι από 118 χώρες, και πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο που φιλοξενήθηκε ποτέ στο νησί, από πλευράς συμμετοχής χωρών. Το κύριο θέμα είναι «Ονειρέψου, Δράσε, Ηγήσου: Το μέλλον μας ανήκει». 

Μια ποικιλία εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν σε όλο το νησί, όπως κυπριακή και διεθνή βραδιά και εξορμήσεις για την γνωριμία της Κύπρου, ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου. 

Στηριζόμενη στην αξιοπιστία, στην μακροχρόνια προσφορά στον τόπο και την παράδοση, αλλά και τη δέσμευση ενός βιώσιμου συνεδρίου, το ΣΚΟ, η μοναδική εθελοντική γυναικεία οργάνωση νεολαίας στην Κύπρο κατάφερε να κερδίσει την φιλοξενία της φετινής διοργάνωσης.  

Στόχος είναι το κάθε κορίτσι να έχει δικαίωμα για ένα λαμπρό μέλλον και να ονειρεύεται για το μέλλον. Ταυτόχρονα δίνονται τα εφόδια ώστε να δράσουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.  

Για τους στόχους και τη σημασία του μεγάλου συνεδρίου μίλησαν στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 οι Μαρία Λίγκη, Βοηθός Γενικής Εφόρου ΣΚΟ, η Μαρία Τερζή, αναπληρώτρια Γενική Έφορος του ΣΚΟ και η Στέφανη Ερωτοκρίτου, Επαρχιακή Έφορος Λευκωσίας ΣΚΟ. Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων για την προετοιμασία του συνεδρίου εργάζονται εδώ και τρία χρόνια και προσπαθούν να προσφέρουν ένα συνέδριο απόλυτα βιώσιμο το οποίο θα αφήσει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στη γή. Πρόσθεσαν ότι κύριος στόχος του συνεδρίου αλλά και της παγκόσμιας οργάνωσης και του ΣΚΟ είναι το δικαίωμα σε κάθε κορίτσι για ένα λαμπρό μέλλον. «Κάθε κορίτσι να ονειρεύεται το μέλλον και οι οργανώσεις μέλη προσφέρουν σε κάθε κορίτσι τις αξίες, τα εφόδια αλλά και τις δυνατότητες για να δράσουν, να αναπτυχθούν και να ηγηθούν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου», σημείωσαν.