Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε τροχιά εσωκομματικών εκλογών το Δημοκρατικό Κόμμα. Αύριο διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη των τριών αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα, των 15 μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, των 120 μελών της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και των 165 μελών των Επαρχιακών Επιτροπών.

Με τις αυριανές εκλογές, θα συμπληρωθεί η νέα ηγεσία του κόμματος σε όλα τα επίπεδα, καθώς σε ό,τι αφορά την ανώτατη ηγεσία, παραμένουν στις θέσεις τους άνευ ανθυποψηφίου, ο Πρόεδρος, Νικόλας Παπαδόπουλος, η αναπληρώτρια πρόεδρος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, και ο οργανωτικός γραμματέας, Φύτος Κωνσταντίνου.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός, συγκεντρώνουν οι εκλογές για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Τις τρεις θέσεις διεκδικούν τέσσερις υποψήφιοι: οι Μιχάλης Δαμιανός, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, ο βουλευτής Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης και ο Αντρέας Μιχαηλίδης. Την θέση του Γενικού Γραμματέα, διεκδικούν οι Γιώργος Σολωμού, Ολύμπιος Χριστοφής και Αντώνης Σιβιτανίδης.

Επίσης, εκλογές θα διεξαχθούν και την προεδρία τριών Επαρχιακών Επιτροπών, καθώς έχουν εκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου, οι άλλοι οκτώ από τους έντεκα προέδρους των Επαρχιακών Επιτροπών.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9 πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές χωρίς διακοπή μέχρι και τις  6:30 το απόγευμα. Συνολικά θα λειτουργήσουν 10 εκλογικά τμήματα σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος που βρίσκονται γραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο του κόμματος και έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Θα μπορούν μάλιστα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε όποια  επαρχία βρίσκονται αύριο.

 

 

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στον ΑΝΤ1

Με αφορμή την αυριανή ημέρα, η οποία θα διαμορφώσει τη νέα ηγεσία του κόμματος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι είναι άκρως σημαντική η συμμετοχή των μελών του ΔΗΚΟ. «Η Δευτέρα, πρέπει να βρει το ΔΗΚΟ ένα ενωμένο πολιτικό σχήμα, με ξακαθαρη γραμμή πολιτικού λόγου ... για να ανοίξει τον λόγο αλλά και την επαφή του με την κοινωνία ... ».