Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια ηνωμενου βασιλειου

Ένα κορίτσι έχασε τη ζωή του στο περιστατικό με το αυτοκίνητο που εισήλθε το πρωί σε χώρο δημοτικού σχολείου στο Γουίμπλεντον του νοτιοδυτικού Λονδίνου, προσκρούοντας εν τέλει στο κτίριο.

Το θάνατο επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομική διεύθυνση του Μέρτον. Η νεότερη ανακοίνωση αναφέρεται σε «περαιτέρω τραυματισμούς». 

Επισήμως έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός επτά παιδιών και δύο ενηλίκων, ωστόσο η εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard αναφέρεται σε συνολικά 17 τραυματίες, εκ των οποίων εννέα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η σύλληψη μίας γυναίκας ηλικίας 40-49 ετών ως υπεύθυνης για την πρόκληση θανάτου λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πως η οδηγός ενός Land Rover έχασε τον έλεγχο του οχήματος και μπήκε στον προαύλιο χώρο του ιδιωτικού δημοτικού σχολείου θηλέων, όπου μαθήτριες συμμετείχαν σε υπαίθριο πάρτι για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πιστεύεται ότι τα θύματα παρασύρθηκαν από το αυτοκίνητο.

Η αστυνομία από νωρίς ξεκαθάρισε ότι δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό, με δημοσιεύματα να μιλούν για «ιατρικό περιστατικό» που έκανε την οδηγό να χάσει τον έλεγχο.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου κάνει λόγο για ένα «απίστευτα θλιβερό» περιστατικό, κατά το οποίο χρειάστηκε η επέμβαση των δυνάμεών της για την απομάκρυνση κιγκλιδωμάτων και για την παροχή πρώτων βοηθειών στο πλευρό πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Λόγω της εμπλοκής παιδιών στο περιστατικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα προσφέρει στους διασώστες που έσπευσαν στο σημείο ψυχολογική στήριξη.