Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημα και την αξία τους, αποκτούν μια κυπριακή διάσταση πραγματικότητας.

Την ώρα που το Υπουργείο Εργασίας αρχίζει τις διαδικασίες για την μεταστέγαση, τον Σεπτέμβριο, της διοίκησης του υπουργείου και των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε ένα ολοκαίνουργιο πολυόροφο κτίριο στο κέντρο της Λευκωσίας, γνωστοποιείται στη Βουλή ότι το εν λόγω κτήριο, δεν έχει ακόμη λάβει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης από την Πολεοδομία.

Αυτό όμως δεν ενοχλεί κανένα, ούτε και φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση να παραλάβει το κτήριο, ζητώντας μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, έγκριση του κονδυλίου αγοράς κόστους 25,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε ότι «έπρεπε να ήταν μέσα στις προϋποθέσεις όλα αυτά. Οφείλει το κράτος, ότι ζητά από τους πολίτες να κάνει το ίδιο.»

Το πιστοποιητικό τελικής έγκρισης δεν είναι το μόνο πρόβλημα

Τεράστιο και μάλλον αξεπέραστο αποδεικνύεται και θα επιβεβαιωθεί και στο μέλλον, λένε οι βουλευτές, η έλλειψη επαρκών χώρων στάθμευσης. Το κτήριο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, σε ένα από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της χώρας διαθέτει 46 υπόγειες θέσεις στάθμευσης, τόσο για τους υπαλλήλους του υπουργείου

Εργασίας όσο και για το κοινό που επισκέπτεται ένα Υπουργείο με πολλές υπηρεσίες.

«Τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα. Ζητήσαμε τις επίσημες θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής, πριν τοποθετηθούμε για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό», ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης.

Σε κοντινή τοποθεσία, έχουν εξασφαλιστεί 52 επιπλέον χώροι στάθμευσης. Ωστόσο, η αναφορά αυτή από εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών, δεν έπεισε τους βουλευτές, ότι πληροί τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί για την εξασφάλιση ικανοποιητικών χώρων στάθμευσης. Ώστε να εγκρίνουν την αγορά του κτηρίου.